Κακοκαιρία: “Καταρράκτες” στη Βασιλίσσης Σοφίας – Δείτε το βίντεο του NEWS 24/7

Κακοκαιρία: “Καταρράκτες” στη Βασιλίσσης Σοφίας – Δείτε το βίντεο του NEWS 24/7

Δεν έλειψαν τα προβλήματα από τη σφοδρή βροχόπτωση στην Αθήνα στο ύψος του ΝΙΜΤΣ. Δείτε βίντεο με "καταρράκτες" στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας. Εκδόθηκε 112.

Χειμωνιάτικο το σκηνικό την Πέμπτη, με το κύμα κακοκαιρίας από τα δυτικά να πλήττει ολόκληρη τη χώρα. Καταιγίδες, χιονοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι χτυπούν νησιωτικές, ημιορεινές και ορεινές περιοχές.

Στην Αττική πολύ έντονη είναι η βροχόπτωση που ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης, με την μέρα να έχει γίνει νύχτα από τις πυκνές νεφώσεις, ενώ στις 10:57 οι κάτοικοι έλαβαν προειδοποιητικό μήνυμα από το 112, που τους καλεί να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.

Προειδοποιητικό μήνυμα του 112 σε κατοίκους της Αθήνας

Αρκετά μεγάλα ποσοστά βροχόπτωσης αναμένονται και στην Αττική, γι αυτό κρίθηκε αναγκαία η αποστολή επείγουσας ειδοποίησης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγό Ιωάννη Αρτοποιό, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ.

Μεγάλα προβλήματα καταγράφονται στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, όπου σχηματίστηκε και ένας… καταρράκτης, στο ύψος του ΝΙΜΤΣ.

Προβλήματα στην κυκλοφορία

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης και της υπερχείλισης υδάτων υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας επί της οδού Πειραιώς από το ύψος της διασταύρωσής της με την οδό Πέτρου Ράλλη, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά. Επίσης, διακοπή κυκλοφορίας υπάρχει επί της οδού Πειραιώς από το ύψος της διασταύρωσής της με την οδό Χαμοστέρνας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Διακοπή της κυκλοφορίας σημειώνεται επίσης: Επί της νέας παραλιακής στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα (λίγο πριν την υπόγεια σήραγγα) στο ύψος του Σταύρος Νιάρχος και επί της οδού Ωκεανίδων από το ύψος της διασταύρωσής της με την οδό Μαραθώνος στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Καθυστερήσεις παρατηρούνται στην Περιφ. Υμηττού στο ρεύμα προς Ελευσίνα από τον κόμβο Πλακεντίας έως τον κόμβο Κηφισίας. Καθυστερήσεις υπάρχουν επίσης στο ρεύμα προς Ελευσίνα από τον κόμβο Πλακεντίας έως τον κόμβο Κηφισίας. Καθυστερήσεις και στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο από τον κόμβο Μεταμόρφωσης έως τον κόμβο Κηφισίας.

Όπως αναφέρει ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, η έντονη βροχόπτωση στην Αττική αναμένεται να διαρκέσει για τις επόμενες έξι ώρες και σταδιακά θα υποχωρήσει.

Δείτε την εξέλιξη της κακοκαιρίας από το windy

 

Η πρόγνωση του καιρού από τον Θοδωρή Κολυδά

Σήμερα Πέμπτη προβλέπεται κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Πιο συγκεκριμένα ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, από τις πρωινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο και βαθμιαία στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες μέχρι το απόγευμα με εξασθένηση το βράδυ.

Από το απόγευμα στις Κυκλάδες, την Κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και από το βράδυ στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 600 μέτρα και πάνω), στη δυτική Μακεδονία ,την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη Θράκη (ενδεικτικό υψόμετρο τα 400 μέτρα και πάνω).

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και στο Αιγαίο βαθμιαία 8 τοπικά 9 μποφόρ και μόνο στα βορειοαναστολικά θα είναι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. Στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 6 με 7 βαθμούς, στα κεντρικά θα φτάσει τους 9 με 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα τους 14 με 16 βαθμούς ενώ στη νότια νησιωτική χώρα τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα