Κακοκαιρία: Σκοτείνιασε ο ουρανός της Αττικής, εγκλωβισμένοι οδηγοί και προβλήματα – Μήνυμα από το 112

Κακοκαιρία: Σκοτείνιασε ο ουρανός της Αττικής, εγκλωβισμένοι οδηγοί και προβλήματα – Μήνυμα από το 112
Ισχυρή βροχόπτωση στην Αθήνα eurokinissi

Χειμωνιάτικος πλέον ο καιρός σε όλη την χώρα με χιόνια και καταιγίδες. Πού παρατηρούνται προβλήματα, πού χρειάζονται αλυσίδες. Μήνυμα από το 112 στην Αττική. Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά για τις επόμενες ώρες. Live η εξέλιξη της κακοκαιρίας

Ο Χειμώνας έφτασε σε όλη σχεδόν την χώρα με τα φαινόμενα να είναι ιδιαίτερα έντονα κατά περιοχές. Ήδη, από το απόγευμα της Τετάρτης, τα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους σε Ήπειρο και Πήλιο, ενώ καταιγίδες και έντονες βροχοπτώσεις μαίνονται σε πολλές περιοχές της χώρας, προκαλώντας προβλήματα.

Στην Αττική πολύ έντονη είναι η βροχόπτωση που ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης, με την μέρα να έχει γίνει νύχτα από τις πυκνές νεφώσεις, ενώ στις 10:57 οι κάτοικοι έλαβαν προειδοποιητικό μήνυμα από το 112, που τους καλεί να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.

Προειδοποιητικό μήνυμα του 112 σε κατοίκους της Αθήνας

Στην Αθήνα, έχουν ξεκινήσει τα προβλήματα από την κακοκαιρία, ενώ όπως χαρακτηριστικά φαίνεται στο βίντεο, σε καταρράκτη έχει μετατραπεί σημείο στην Βασιλίσσης Σοφίας κοντά στο ΝΜΤΣ.

Όπως αναφέρει ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, η έντονη βροχόπτωση στην Αττική αναμένεται να διαρκέσει για τις επόμενες έξι ώρες και σταδιακά θα υποχωρήσει.

Μέχρι τις 12 το μεσημέρι, η Πυροσβεστική δέχτηκε 26 κλήσεις για άντληση υδάτων, 3-4 κλήσεις για απεγκλωβισμό από ασανσέρ και μία κλήση για πτώση δένδρου.

Διακοπές κυκλοφορίας

Εγκλωβισμένοι παραμένουν αυτή τη στιγμή οδηγοί στην υπόγεια διάβαση της Σπύρου Λούη στο Μαρούσι όπου έχουν σπεύσει δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την ΕΛΑΣ, εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης στην Αττική, νωρίτερα διακόπηκε η κυκλοφορία επί της οδού Πειραιώς από το ύψος της διασταύρωσης με την Πέτρου Ράλλη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τον Πειραιά. Επίσης, επί της οδού Πειριαώς στην διασταύρωση με την Χαμοστέρνας στο ρεύμα προς Αθήνα, επί της νέας παραλιακής στο ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος του ΚΠΙΣΝ.

Κλειστή παραμένει η οδός Ωκεανίδων από την διασταύρωση με Μαραθώνος στην περιοχή του Ασπρόπυργου.

Eπίσης αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία επί της Λ. Κηφισού στην έξοδο Λαχανά στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία και στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης στο ρεύμα προς Αθήνα, από ύψος της οδού Ανθέων έως την οδό Ζέππου.

Δείτε την εξέλιξη της κακοκαιρίας από το windy

Ζάκυνθος: Προβλήματα σε όλο σχεδόν το νησί

Η έντονη βροχόπτωση και οι θυελλώδεις άνεμοι που έπληξαν τη Ζάκυνθο, προκάλεσαν εκτεταμένα προβλήματα σε όλο το νησί.

Συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου και του Δήμου από νωρίς το πρωί βρίσκονται στους δρόμους ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας δέχτηκε τέσσερις κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, ενώ σε μερικές περιπτώσεις χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί επιχείρηση διάσωσης από σπίτια που είχαν πλημμυρίσει.

Ακόμα η τεράστια ποσότητα βροχής που έπεσε στη Ζάκυνθο μετέτρεψε τους δρόμους σε απέραντα ποτάμια, με αποτέλεσμα να γίνουν απροσπέλαστοι για τα αυτοκίνητα. Μέχρι αυτή την ώρα, είναι κλειστή η επαρχιακή οδός Ζακύνθου – Καλαμακίου ενώ σημειώθηκαν πτώσεις βράχων και φερτών υλικών στην επαρχιακή οδό Ζακύνθου – Βασιλικού στη θέση Ξηροκάστελο.

Ακόμα στην περιοχή της Λιθακιάς από την έντονη βροχόπτωση έπεσε στον δρόμο μια πέτρινη μάντρα, ενώ προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις περιοχές ‘Αγιος Σώστης, Καλαμάκι, Λαγανάς, Τσιλιβή και Σαρακινάδο.

Πλημμύρες στην Ημαθία

Μεγάλα προβλήματα καταγράφονται και στην Ημαθία, ενώ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν τεθεί δήμοι του νομού Πέλλας, λόγω εκτεταμμένων καταστροφών, όπως στην Αριδαία.

Οι χιονοπτώσεις που ξεκίνησαν από το βράδυ της Τετάρτης σε πολλές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας προκαλούν δυσκολίες στην κίνηση των οχημάτων στο Εθνικό και επαρχιακό δίκτυο.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ χρειάζονται αλυσίδες ή λάστιχα χιονιού στα Γρεβενά, στην Εγνατία Οδό, από το 121ο χλμ. (Α/Κ Παναγιάς) έως το 150ο χλμ. (Κόμβος Βενέτικου), στην Εθνική Οδό Γρεβενών – Τρικάλων, από το 5ο χλμ. έως το 30ο χλμ, στην Επαρχιακή οδό Γρεβενών – Σαμαρίνας, από το 5ο χλμ. έως το 54ο χλμ, στην Επαρχιακή οδό Γρεβενών – Χ/Κ Βασιλίτσας, από το 5ο χλμ. έως το 45ο χλμ και στην Επαρχιακή οδό Γρεβενών – Περιβολίου – Αβδέλλας, από το 5ο χλμ. έως το 45ο χλμ.

Επίσης από την 03:22΄ ώρα της Πέμπτης (26-01-2023) ισχύει προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό, από το 121ο χλμ. (Α/Κ Παναγιάς) έως το 150ο χλμ. (Κόμβος Βενέτικου) και στην Εθνική Οδό Γρεβενών – Τρικάλων, από το 5ο χλμ. έως το 30ο χλμ.

Στην Καστοριά χρειάζονται αλυσίδες, στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης), από το 32ο χλμ. έως το 46ο χλμ στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 18ο χλμ. έως το 28ο χλμ και στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς – Αμυνταίου (μέσω Κλεισούρας), από το 26ο χλμ. έως το 35ο χλμ.

Χρειάζονται αλυσίδες στην Εθνική Οδό Φλώρινας – Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής (μέσω Βίγλας), από το 6ο χλμ. έως το 28ο χλμ, στην Παλαιά Εθνική Οδό Φλώρινας – Έδεσσας (μέσω Κέλλης), από το 22ο χλμ. έως το 35ο χλμ, στην Επαρχιακή Οδό Αετού – Νυμφαίου, από το 4ο χλμ. έως το 9ο χλμ και στην Επαρχιακή Οδό Αμυνταίου – Καστοριάς (μέσω Σκλήθρου), από το 17ο χλμ. έως το 31ο χλμ.

Στον δήμο Φλώρινας η έναρξη όλων των σχολικών μονάδων της εκπαίδευσης θα γίνει στις 9 το πρωί.

Ήπειρος: Χιονίζει στα ορεινά

Χιονίζει από τη νύχτα στα ορεινά της Ηπείρου και σε υψόμετρο πάνω από 1.000 μέτρα.

Σε όλο το επαρχιακό ορεινό δίκτυο εργάζονται πυρετωδώς μηχανήματα αποχιονισμού και μπουλντόζες, προκειμένου οι δρόμοι να μείνουν ασφαλείς για τους οδηγούς, ενώ γίνονται και ρίψεις αλατιού.

Ειδικότερα χιονίζει στα χωριά της Κόνιτσας, του ανατολικού Ζαγορίου, του Μετσόβου, των Τζουμέρκων και του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη στην Άρτα. Στις 09:30 έγινε άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας για νταλίκες και φορτηγά, τα οποία είχαν ακινητοποιηθεί από τις 03:30 τα ξημερώματα, στα διόδια του Δροσοχωρίου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στα σύνορα των νομών Ιωαννίνων Γρεβενών και Τρικάλων.

Βόλος: Πυκνό χιόνι στο Πήλιο

Πυκνό χιόνι πέφτει από χθες το απόγευμα σε όλο το κεντρικό Πήλιο με αποτέλεσμα να έχουν «ντυθεί» στα λευκά τα πάντα από τα 700 μέτρα και πάνω, χωρίς όμως να δημιουργούνται προβλήματα στις συγκοινωνίες.

Η χιονόπτωση στο βουνό των Κενταύρων άρχισε λίγο μετά τις 18:00 χθες και εντάθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας ανέλαβαν αμέσως υπηρεσία και άρχισε συνεχής αποχιονισμός του οδικού δικτύου, κυρίως της οδού Βόλου-Χανίων-Ζαγοράς, όπου συνήθως παρουσιάζονται προβλήματα.

Στα Χάνια το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τα 10 εκατοστά, ενώ στο χιονοδρομικό κέντρο Αγριόλευκες του Πηλίου έχει ξεπεράσει τα 25 εκατοστά, αφού και σήμερα εξακολουθεί να επικρατεί σφοδρή χιονόπτωση σε συνδυασμό με πολύ δυνατούς ανέμους.

Η θερμοκρασία στα Χάνια κατά τη διάρκεια της νύχτας έπεσε στους -4 βαθμούς Κελσίου, σήμερα είναι στους -2 και δεν αναμένεται να ανέβει πάνω από το 0 κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Στον Βόλο βρέχει συνεχώς από χθες το βράδυ, το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ τα πλοία παραμένουν δεμένα στο λιμάνι.

Αλυσίδες στη Φθιώτιδα

Έντονη βροχόπτωση και χιονοπτώσεις σε ορεινούς και ημιορεινούς όγκους έχουμε τις τελευταίες ώρες στην περιοχή της Φθιώτιδας όπως σημειώνει το lamianow.

Η κίνηση πραγματοποιείται με αντιολισθητικές αλυσίδες προς Καρπενήσι αφού έχουμε έντονη χιονόπτωση από Άγιο Γεώργιο και πάνω και προς Τυμφρηστό με τα μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των κατά τόπους δήμων να βρίσκονται στις επάλξεις. Αλυσίδες χρειάζονται και στα σημεία των ορεινών όγκων της περιοχής…

“Βρισκόμαστε σε επιφυλακή, τα μηχανήματα δουλεύουν συνεχώς στο κομμάτι της Δυτικής Φθιώτιδας και ειδικά στο σημείο του Τυμφρηστού. Χιόνι δεν πέφτει για την ώρα στο κομμάτι προς Μπράλο.Μέχρι στιγμής δεν αντιμετωπίζουμε ιδιαίτερα προβλήματα. Χρειάζονται αλυσίδες προς Καρπενήσι. Προς Δομοκό έχουμε χιονόπτωση αλλά όχι προβλήματα. Μηχανήματα ενεργούν και στο 51′ όπου η θερμοκρασία αγγίζει το μηδέν ενώ υπάρχει μηχάνημα και προς το χιονοδρομικό του Παρνασού” σημειώνει στο lamianow.gr ο προιστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ζώης Πολύζος.

Η πρόγνωση του καιρού από τον Θοδωρή Κολυδά

Σήμερα Πέμπτη προβλέπεται κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Πιο συγκεκριμένα ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, από τις πρωινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο και βαθμιαία στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες μέχρι το απόγευμα με εξασθένηση το βράδυ.

Από το απόγευμα στις Κυκλάδες, την Κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και από το βράδυ στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 600 μέτρα και πάνω), στη δυτική Μακεδονία ,την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη Θράκη (ενδεικτικό υψόμετρο τα 400 μέτρα και πάνω).

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και στο Αιγαίο βαθμιαία 8 τοπικά 9 μποφόρ και μόνο στα βορειοαναστολικά θα είναι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. Στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 6 με 7 βαθμούς, στα κεντρικά θα φτάσει τους 9 με 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα τους 14 με 16 βαθμούς ενώ στη νότια νησιωτική χώρα τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα