Κακοκαιρία: Κλειστά τα σχολεία στην Αττική

Κακοκαιρία: Κλειστά τα σχολεία στην Αττική

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στην Αττική και αρκετές ακόμη περιοχές της χώρας την Παρασκευή, για την προστασία των μαθητών, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Δεν λειτουργούν σήμερα Παρασκευή τα σχολεία στην Αττική, ύστερα από απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, καθώς σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα με τα συστήματα Ξενοφών και Ζορμπάς.

‘Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η απόφαση λήφθηκε «λόγω των ιδιαίτερα έντονων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και της επαγόμενης δυσκολίας λειτουργίας των σχολείων και μετακίνησης των μαθητών».

Στην απόφαση αυτή συνέτεινε και η προγραμματισμένη για την Παρασκευή «ημέρα αθλητισμού» για όλη τη χώρα, όπου με τις παρούσες καιρικές συνθήκες και τις συνεχείς μετακινήσεις των μαθητών σε αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι υπαίθριοι εγκυμονούσαν περαιτέρω κινδύνους οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό αποτράπηκαν.

Κλειστά θα παραμείνουν επίσης, για προληπτικούς λόγους, όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, καθώς επίσης και όλες οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στους πέντε νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, δηλαδή σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Μεσσηνία και Λακωνία.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΟ WWW.DELTIOKAIROY.GR

Κλειστοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί σε Αθήνα – Πειραιά

Η λειτουργία ή μη των νηπιαγωγείων και των παιδικών σταθμών υπάγεται στην αρμοδιότητα της κάθε Δημοτικής Αρχής.

Ως εκ τούτου, κλειστοί θα παραμείνουν όλοι οι παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του δήμου Αθηναίων, σε συνέχεια της σχετικής απόφασης της Περιφέρειας Αττικής για τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Κεντρικού Τομέα Αθηνών.

Δείτε όλες τις εξελίξεις από την επέλαση του κύματος κακοκαιρίας μέσω της Live Blogging πλατφόρμας του News 24/7.
 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα