Κακοκαιρία Μήδεια: Έντονα προβλήματα στην Αττική – Έπεσε δέντρο σχεδόν έξω από την Βουλή

Κακοκαιρία Μήδεια: Έντονα προβλήματα στην Αττική – Έπεσε δέντρο σχεδόν έξω από την Βουλή
News 24/7

Τις 1.107 έχουν φτάσει οι περιπτώσεις που έχει κληθεί η Πυροσβεστική σε ολόκληρη την χώρα να ανταποκριθεί, είτε για απεγκλωβισμούς ατόμων, είτε μεταφορές νεφροπαθών είτε για κοπές δέντρων

Συνολικά τα τελευταία τρία 24ωρα που πλήττεται η χώρα από σφοδρές χιονοπτώσεις της κακοκαιρίας Μήδεια, η Πυροσβεστική έχει ανταποκριθεί σε 1.107 αιτήματα από ολόκληρη την επικράτεια, εκ των οποίων τα 248 αφορούσαν απεγκλωβισμούς από οχήματα, δύσβατα σημεία και οικίες και μεταφορές σε ασφαλή σημεία, 636 για κοπές δέντρων και τα υπόλοιπα αφορούσαν μεταφορά ατόμων για αιμοκάθαρση και για εμβολιασμό για τον κορονοϊό.

Σήμερα στην Αττική έχουν αναβληθεί οι εμβολιασμοί λόγω της κακοκαιρίας και το τελευταίο 24ωρο η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 87 αιτήματα για μεταφορά ατόμων για αιμοκάθαρση, 64 απεγκλωβισμούς και μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία και 510 κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

Το χιονισμένο Σύνταγμα από την επέλαση της κακοκαιρίας Μήδεια Eurokinissi

 

Τα σοβαρά προβλήματα που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία και οι έντονες χιονοπτώσεις που έχουν καλύψει το σύνολο της Αττικής, παραμένουν και σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου του νομού.

Λόγω πτώσης δέντρου λίγο μετά την Βουλή προς το ξενοδοχείο Hilton, έχει διακοπεί εντελώς η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα επί της Λ. Βασιλίσσης Σοφίας στο κέντρο της Αθήνας, από το ύψος της οδού Ακαδημίας έως την Λ. Βασ. Αμαλίας.

Κακοκαιρία Μήδεια: Δεκάδες δρόμοι κλειστοί στην Αττική

Παραμένουν επίσης οι διακοπές κυκλοφορίας, επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος της ταβέρνας δεξιώσεων «Ermitaz Hall», ρεύμα κυκλοφορίας προς “REGENCY CAZINO MONT PARNES”, επί της Λ. Φυλής, στο ύψος του καταστήματος το «Χρυσό Βαρέλι», ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια, επί της Λ. Διονύσου από το ύψος του Γηπέδου Διονύσου έως το ύψος του Πάρκου Ανατολής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην Περιφ. Οδό Πεντέλης – Ν. Μάκρης από το «Νοσοκομείο 414» έως «θέση Άγιος Πέτρος», στην Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών από τον Κόμβο Μάνδρας προς Βίλια, στην οδό Αναστάσεως, από το Νεκροταφείο προς Υμηττό, Παπάγου, επί της Λ. Αλίμου-Κατεχάκη προς Καλοπούλα, από ύψος Προφυλακίου Καισαριανής (από σταθμό της Τάξης).

Πρόσθετα, στην Επ. Ο. Καπανδριτίου από Καπανδρίτι προς Βαρνάβα, στην οδό Ιπποκράτους από ύψος Επ. Ο. Αφιδνών (Πλατεία Αφιδνών), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία, στην οδό Αγίου Μερκουρίου από ύψος ταβέρνας «Λεωνίδας», στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία, Αχαρνές, επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/δ 20,060) έως την χ/θ 58,520 – όρια Τ.Τ. Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Βοιωτίας (από 19:00 ώρα για φορτηγά οχήματα άνω των 3,5 τόνων και από 19:50 ώρα για παντός είδους οχημάτων), επί της Λ. Εθνικής Αντιστάσεως από το ύψος του γηπέδου Εθνικού Αστέρα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην περιοχή της Καισαριανής.

Παράλληλα, διακοπές στην κυκλοφορία ισχύουν επί της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας), από την 28η χ/θ έως την 34η χ/θ., επί της Λ. Μεγάρων – Αλεποχωρίου (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας), από την 5η χ/θ έως την περιοχή του Αλεποχωρίου. Προσωρινή και πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, από σήμερα 16/02/2021και ώρα 03:50 ́έως ύφεσης των φαινομένων, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου,στοτμήμα της από τη χ/θ26,700(Σταθμός Διοδίων Ελευσίνας) μέχρι τη χ/θ 41,500(κόμβος Μεγάρων).

Οι απαγορεύσεις που ίσχυαν νωρίτερα για τα φορτηγά σε αρκετές εισόδους της Αττικής Οδού αίρονται.

Για την υπόλοιπη χώρα μπορείτε να βλέπετε την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο στην επίσημη ιστοσελίδα της Αστυνομίας που ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα