Κακοκαιρία Μπάλλος: Χωρίς νερό και ρεύμα οι κάτοικοι στους Ταγαράδες Θεσσαλονίκης

Κακοκαιρία Μπάλλος: Χωρίς νερό και ρεύμα οι κάτοικοι στους Ταγαράδες Θεσσαλονίκης
GRTIMES

Προβλήματα «άφησε» στο πέρασμα της η κακοκαιρία «Μπάλλος» και στη Θεσσαλονίκη. Στην τοπική κοινότητα Ταγαράδων του δήμου Θέρμης οι κάτοικοι έμειναν χωρίς νερό και ρεύμα για περισσότερες από οκτώ ώρες.

Με τα έντονα καιρικά φαινόμενα και το χάος που «άφησαν» πίσω τους βρίσκονται αντιμέτωποι τις τελευταίες ώρες οι κάτοικοι στην τοπική κοινότητα Ταγαράδων στη Θεσσαλονίκη, με τις λύσεις να βρίσκονται και σιγά σιγά να επιλύουν τα προβλήματα.

«Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, δημιουργήθηκαν προβλήματα στο δίκτυο φωτισμού του χωριού, με αποτέλεσμα η μισή κοινότητα να μην είναι φωτισμένη. Απευθείας, ενημερώσαμε τον ΔΕΔΔΗΕ, αλλά και τον κόσμο. Επομένως, περιμένουμε να έρθει ο ΔΕΔΔΗΕ και να αποκαταστήσει το δίκτυο φωτισμού εκεί που υπάρχει πρόβλημα» δηλώνει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ταγαράδων, Καλαθάς Δημήτριος.

ADVERTISING

Έσπασαν σωλήνες

Επιπλέον, με την υπερχείλιση του ποταμού Ανθεμούντα από εχθές, σύμφωνα με τον κ. Καλαθά έσπασαν σωλήνες σε μερικά σημεία κατά μήκος του ποταμού, με αποτέλεσμα να υπάρξει πρόβλημα σε μία από τις τρεις γεωτρήσεις της κοινότητας Ταγαράδων κατά την άντληση νερού και να θολώσει το νερό, όπως προαναφέρθηκε νωρίτερα, σήμερα. «Αφότου καταλάβαμε ότι υπήρχε πρόβλημα, απευθείας διακόπηκε η παροχή νερού. Στη συνέχεια καθαρίσαμε το δίκτυο και το νερό στο σημείο και μέχρι αυτή την ώρα αποκαθιστούμε σταδιακά όλο το δίκτυο» προσθέτει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ταγαράδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποκατάσταση έχει ξεκινήσει σταδιακά κα θα συνεχιστεί έως αργά το βράδυ, με στόχο όλα τα σπίτια να αντλούν νερό, χωρίς προβλήματα. Επίσης, σημαντικό στοιχείο είναι πως οι τρεις γεωτρήσεις τροφοδοτούν εκτός από τους Ταγαράδες και την Καρδία.

Όταν κόβεται το ρεύμα, κόβεται και το νερό…

Όσον αφορά τη διακοπή νερού, ταυτόχρονα με την πτώση του ηλεκτρικού ρεύματος, ο κ. Καλαθάς εξηγεί στο GRTimes.gr ότι οι δεξαμενές που βρίσκονται κοντά στον ποταμό Ανθεμούντα, λόγω των κεραυνών μπορεί να σταματήσουν να λειτουργούν, διότι όταν σταματήσει να δουλεύει το ηλεκτρικό δίκτυο, σταματάει ταυτόχρονα και η άντληση υδάτων. «Αυτό το φαινόμενο συμβαίνει σε πολύ έκτακτες περιπτώσεις και συνήθως οφείλεται σε ακραία καιρικά φαινόμενα. Παρόλα αυτά, η κοινότητα των Ταγαράδων και ο δήμος Θέρμης είναι πάντα σε ετοιμότητα και ιδίως αυτές τις δύσκολες μέρες, όλοι βρίσκονται στις επάλξεις».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κακοκαιρία Μπάλλος, Κακοκαιρία, Θεσσαλονίκη
SHARE:

24Media Network