Κακοκαιρία “Μπάλλος”: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Κηφισό και παραλιακή, τηλεργασία και κλειστά σχολεία

Κακοκαιρία “Μπάλλος”: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Κηφισό και παραλιακή, τηλεργασία και κλειστά σχολεία
Ο Κηφισός από το "χτύπημα" της κακοκαιρίας "Μπάλλος" SOOC

Τα μέτρα που ισχύουν λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας "Μπάλλος". Σε ποια σημεία θα εφαρμοστεί απαγόρευση κυκλοφορίας σε Κηφισό και παραλιακή, κλειστές οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική. Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στον Κηφισό και την παραλιακή από τη 1 έως τις 8 το πρωί αποφασίστηκε στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Πολιτική Προστασία, με αντικείμενο τη διαχείριση της κατάστασης που έχει προκύψει από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας “Μπάλλος”. Παράλληλα, κλειστές θα είναι οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, καθώς και τα σχολεία σε πολλές περιοχές της χώρας.

Έχουμε σοβαρές ενδείξεις ότι θα έχουμε επιδείνωση του καιρικού φαινομένου από τις 3 μέχρι τις 6 το πρωί, το οποίο θα συνεχίσει την πορεία του και θα επηρεάσει και την Εύβοια και τη Χαλκιδική σε μεταγενέστερο στάδιο. Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να επηρεάσει νησιά του ανατολικού Αιγαίου”, είπε ο Χρήστος Στυλιανίδης για να ανακοινώσει εν συνεχεία τα μέτρα που λήφθηκαν από τη ΓΓΠΠ.

Αναλυτικά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν:

  • Πρώτον, από 01:00 μετά τα μεσάνυχτα έως 08:00 αύριο το πρωί, απαγορεύεται η διέλευση όλων των Ι.Χ. οχημάτων και μέσων μαζικής μεταφοράς σε Κηφισό και παραλιακή. Για τα φορτηγά οχήματα θα εκτιμηθεί η κατάσταση ανάλογα με την εξέλιξη του φαινομένου και θα υπάρξουν ανακοινώσεις σε συνεννόηση με την Τροχαία, ενώ θα δίνονται οδηγίες σε όλους τους δρόμους εισόδου στην Αττική.
  • Δεύτερον, θα είναι κλειστές οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από τις αναγκαίες για τη διαχείριση του φαινομένου και των Υπηρεσιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  • Τρίτον, ενθαρρύνεται η τηλε-εργασία στην Αττική σε όλο τον ιδιωτικό τομέα. Θα συνεισφέρει πολύ στην αποσυμφόρηση των δρόμων, έτσι ώστε εάν επιδεινωθεί το φαινόμενο, να είμαστε έτοιμοι να δράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά.
  • Τέταρτον, λόγω της εξέλιξης του επικίνδυνου φαινομένου, αποφασίσαμε όπως παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία, καθώς -όπως γνωρίζετε- αποφασίσαμε να κλείσουν σε Αττική, Χαλκιδική και Εύβοια.
  • Πέμπτον, θα παραμείνουν κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και οι δομές ΑμεΑ σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία.
  • Έκτον, θα αξιοποιούνται όλα τα αναγκαία μέσα από ιδιωτικές εταιρείες, έτσι ώστε ο ιδιωτικός τομέας να συνδράμει στην αντιμετώπιση των φαινομένων με ειδικά μηχανήματα, τα οποία διαθέτει.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Κηφισό και παραλιακή

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν από τη 1:00 έως τις 8:00 της Παρασκευής 15 Οκτωβρίου 2021 σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Αναλυτικά, η ΕΛΑΣ αναφέρει τα εξής:

“Ανακοινώνεται ότι για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, θα πραγματοποιηθεί πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας Ι.Χ.Ε. οχημάτων και οχημάτων μεταφοράς επιβατών (λεωφορεία: Δ.Χ. και Ι.Χ., ΚΤΕΛ, δημοτικής συγκοινωνίας, αστικής συγκοινωνίας) κατά τις ώρες 01.00΄ έως 08.00΄ώρα της 15-10-2021 και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας των παρακάτω οδικών αξόνων:

α) Λ. Κηφισού, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Παραλιακής Λεωφόρου (χ/θ 0,000) έως το ύψος του Α/Κ Μεταμόρφωσης (χ/θ 15,571) και,

β) Παραλιακή Λεωφόρος Ποσειδώνος, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Λ. Κηφισού έως το ύψος της συμβολής της με τη Λ. Βουλιαγμένης.

Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, δύνανται να παραταθούν ή να μειωθούν και πέραν των καθορισμένων ωρών, αναλόγως των επικρατουσών καιρικών συνθηκών.

Του ανωτέρω περιορισμού εξαιρούνται τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης, τα οχήματα κρατικών και λοιπών υπηρεσιών.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων”.

Κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις και ΚΠΑ2

Με απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, οι αθλητικές εγκαταστάσεις στην Αττική, που εποπτεύονται από τη ΓΓΑ, θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, μόνο με προσωπικό ασφαλείας, λόγω των αναμενόμενων έντονων καιρικών φαινομένων. Ως εκ τούτου, δεν θα επιτρέπεται σε αυτές η είσοδος αθλούμενων πολιτών.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, τα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) στην Αττική, η Περιφερειακή Δ/νση Αττικής και Νήσων και η Διοίκηση του ΟΑΕΔ, κατόπιν σχετικής ανακοίνωσης που εξέδωσε το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα