Κακοκαιρία “Μπάλλος”: Τεράστια προβλήματα – Πλημμυρισμένα σπίτια και δρόμοι σε Αττική και περιφέρεια

Κακοκαιρία “Μπάλλος”: Τεράστια προβλήματα – Πλημμυρισμένα σπίτια και δρόμοι σε Αττική και περιφέρεια
Πλημμύρες από το πέρασμα της κακοκαιρίας "Μπάλλος" στην Καλλιθέα Eurokinissi

Διακοπές στην κυκλοφορία εντοπίζονται στο οδικό δίκτυο της Αττικής, στην Ροδόπη, στην Φλώρινα και στην Κέρκυρα-Απεγκλωβισμοί οδηγών από ακινητοποιημένα αυτοκίνητα στην Αττική-Πλημμύρισαν κεντρικές οδικές αρτηρίες της Πρωτεύουσας

Τεράστια προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία “Μπάλλος” που πλήττει την χώρα από τα ξημερώματα. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με σχετική του ανακοίνωση «απευθύνει έκκληση προς του πολίτες, οι οποίοι κινούνται στην Αττική και σε περιοχές που πλήττονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις».

Οι κλήσεις προς την Πυροσβεστική στην Αττική έφτασαν έως τις 5 το απόγευμα συνολικά τις 431, εκ των οποίων 373 για αντλήσεις υδάτων, 17 κοπές δέντρων, 25 κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ λόγω των διακοπών στην ηλεκτροδότηση και 16 κλήσεις για απομακρύνσεις και απεγκλωβισμούς ατόμων εκ των οποίων οι 12 αφορούσαν οδηγούς και οι υπόλοιπες τέσσερις αφορούσαν σπίτια. Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί πάνω από 100 κλήσεις από την Κέρκυρα για αντλήσεις υδάτων.

Σκηνές χάους στην Αττική από την κακοκαιρία "Μπάλλος" Eurokinissi

 

Στη Ν. Φιλαδέλφεια πλημμύρισε το υπόγειο και το προαύλιο ενός σχολείου επί της οδού Εφέσου, όπου προληπτικά ο διευθυντής μετέφερε όλους τους μαθητές στον πρώτο όροφο για ασφάλεια.

Στη συνέχεια κλήθηκε η Πυροσβεστική στο σημείο, ωστόσο δεν χρειάστηκε να απεγκλωβίσει τα παιδιά αφού ήδη τα είχαν απεγκλωβίσει οι καθηγητές τους, φτιάχνοντας μία αυτοσχέδια γέφυρα με θρανία στο προαύλιο. Η Πυροσβεστική παρέμεινε στο σημείο για την άντληση υδάτων από το υπόγειο του σχολείου.

youtube

 

Στην Γλυφάδα επί της οδού Γούναρη, 6-7 οδηγοί οχημάτων που ακινητοποιήθηκαν σε λιμνάζοντα ύδατα, προληπτικά ανέβηκαν στις οροφές των οχημάτων τους και τους μετέφεραν σε ασφαλή σημεία, πυροσβέστες που κλήθηκαν στο σημείο.

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στις εξής οδού: Λ. Ποσειδώνος στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνας από το ύψος της Διχάλας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Συγγρού, επί της οδού Σκυλίτση από το ύψος της Παλαιάς Παραλιακής στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά από ώρα 14:25. Επί της οδού Τζαβέλα από το ύψος της Παλαιάς Παραλιακής στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά από ώρα 14:25. Επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως από το ύψος της οδού Π. Τσαλδάρη. από ώρα 15:05. Επί της Λ. Κηφισίας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από το ύψος του Φάρου Ψυχικού, από ώρα 15:27. Επί της Λ. Κηφισίας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κηφισιά, από το ύψος του Φάρου Ψυχικού από ώρα 15:35. Στη διασταύρωση των οδών Μαρκοπούλου και Ελπίδος στο Μαρκόπουλο από ώρα 15:59. Επί της οδού Λ. Κατσώνη από Γέφυρα Βρυούλων μέχρι την οδό Περικλέους από ώρα 15:59. Επί της οδού Ολυμπιονικών στα Γλυκά Νερά στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Σπάτα, από ώρα 16:15 και στο Μενίδι, επί της οδού Ιωνίας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μενίδι, από το ύψος της Αττικής Οδού, από ώρα 16:45. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε στην οδό Πειραιώς.

Αρκετά είναι τα προβλήματα και οι διακοπές στην κυκλοφορία των οχημάτων που έχουν προκληθεί στο οδικό δίκτυο και άλλων περιοχών της χώρας που πλήττονται από την κακοκαιρία «Μπάλλος» και συγκεκριμένα σε Ροδόπη, της Φλώρινα και Κέρκυρας.

Ροδόπη:

Διακοπή κυκλοφορίας λόγω αυξημένης στάθμης υδάτων-Στις κάτωθι ιρλανδικές διαβάσεις (πρωινές ώρες της 12-10-2021 λόγω αυξημένης στάθμης υδάτων): Αγίας Μαρίνας Ίμερου, Αετοκορυφής, Δίωνης, Λοφαρίου, Ιασίου, Μωσαϊκού (από 13-10-2021 απογευματινές ώρες).

Φλώρινα:

Κυρίως λόγω χιονόπτωσης – παγετού η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή τη χρήση ειδικού τύπου ελαστικών στα παρακάτω τμήματα του οδικού δικτύου:

– 14ο έως 22ο χλμ. Ε.Ο. Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βίγλας)

– 16ο έως 28ο χλμ. Επ. Ο. Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου)

-Επαρχιακή οδός Τ.Κ. Αετού – Τ.Κ. Νυμφαίου και συγκεκριμένα από το 5ο χλμ. έως το 9ο χλμ.

Ύψος χιονιού: 1-3 εκατοστά ανάλογα με την υψομετρική διαφορά. Δεν υπάρχουν αποκλεισμένα χωριά στην ευρύτερη περιοχή. Δεν αναφέρθηκαν – διαπιστώθηκαν βλάβες κοινωφελών δικτύων Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., Ο.Τ.Ε. κλπ. Η χιονόπτωση συνεχίζεται.

Κέρκυρα:

Επί της Εθνικής Οδού Κέρκυρας Λευκίμμης από την περιοχή Πέραμα έως περιοχή Μεσογγή έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω πτώσης βράχων στο οδόστρωμα. Επίσης ο δρόμος έχει πλημμυρίσει. Επί της Επαρχιακής οδού Αγίων Δέκα – Σταυρού, έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω πτώσης βράχων στο οδόστρωμα. Επί της Οδού Ποντή Μεσσογής (περιοχή Μηλιά Κυνοπιαστών) έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω πτώσης δένδρου στο οδόστρωμα. Επί της Επαρχιακής Οδού Μεσσογής – Αγίου Ματθαίου, έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω χειμάρρων που έχουν δημιουργηθεί λόγω της κακοκαιρίας. Ως εκ τούτου η κυκλοφορία από και προς Νότια Κέρκυρα έχει διακοπεί, λόγω μη ύπαρξης εναλλακτικών διαδρομών.

Στα σημεία ενεργούν δυνάμεις της Π.Υ. και της Πολιτικής Προστασίας για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας με τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα