Κακοκαιρία: Οι θερμαινόμενοι χώροι σε Αθήνα και Πειραιά

Κακοκαιρία: Οι θερμαινόμενοι χώροι σε Αθήνα και Πειραιά
Άστεγοι στο κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Μέχρι και το Σάββατο (15/1) και επί 24ωρου βάσεως θα λειτουργούν θερμαινόμενοι χώροι στην Αθήνα και τον Πειραιά για την προστασία των πολιτών από τις χαμηλές θερμοκρασίες λόγω της κακοκαιρίας "Διομήδη".

Ανοιχτοί παραμένουν από το βράδυ της Τρίτης και για όσο διαρκέσει η κακοκαιρία, οι θερμαινόμενοι χώροι της Λέσχης Φιλίας Πανόρμου (Πανόρμου και Βαθέος 25) και το Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (Αχαρνών 3), φιλοξενώντας όσους αναζητούν έναν ζεστό χώρο για να προστατευθούν από το κρύο, όπως χθες, 11 άστεγοι συμπολίτες μας.

Παράλληλα, οι ομάδες street work του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), βρίσκονται όλο το 24ωρο στους δρόμους της πόλης, συνδράμοντας τον άστεγο πληθυσμό της Αθήνας με κουβέρτες, μπουφάν, ρούχα, ζεστά ροφήματα, φαγητό και νοσηλευτική φροντίδα, ενώ ενημερώνουν και για τους διαθέσιμους θερμαινόμενους χώρους του Δήμου Αθηναίων.

Επίσης, σε 24ωρη λειτουργία έχει τεθεί και το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΥΑΔΑ (210-5246515) όπως και ο τετραψήφιος αριθμός επικοινωνίας του Δήμου Αθηναίων 1595, καθώς και το τηλ. 210-5277000, προκειμένου οι πολίτες να καλούν και να ενημερώνουν σε ποια σημεία της πόλης υπάρχουν άστεγοι που χρειάζονται βοήθεια.

Τα μέτρα του δήμου Πειραιά για την προστασία των αστέγων

Θερμαινόμενο χώρο λειτουργεί και ο Δήμος Πειραιά για την προστασία των πολιτών, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ και ενώ είναι σε εξέλιξη η κακοκαιρία “Διομήδης”.

Συγκεκριμένα, λειτουργεί σε 24ωρη βάση, από σήμερα Τετάρτη 12 Ιανουαρίου έως και το Σάββατο 15 Ιανουαρίου, η δομή φιλοξενίας αστέγων «Υπνωτήριο Πειραιάς Λιμάνι Αλληλεγγύης» του Ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά, (Μυκάλης 51, Καμίνια -τηλέφωνα επικοινωνίας: 216 8003076, 216 8003077).

Σημειώνεται ότι στη δομή τηρείται αυστηρά το πρωτόκολλο των οδηγιών του ΕΟΔΥ και εφαρμόζονται όλα τα μέτρα πρόληψης ενάντια στον ιό SARS COV -2.

Η πληροφόρηση των πολιτών για τις ημέρες και ώρες του θερμαινόμενου χώρου παρέχεται μέσω του τηλεφωνικού κέντρου του δήμου (213 2022000), της ιστοσελίδας του, καθώς και μέσω της Δημοτικής Ραδιοφωνίας «Κανάλι 1» 90,4 FM.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα