Κακοκαιρία: Πλημμύρες και κατολισθήσεις – Σε κλοιό χιονιά πολλές περιοχές

Κακοκαιρία: Πλημμύρες και κατολισθήσεις – Σε κλοιό χιονιά πολλές περιοχές
agriniopress.gr

Προβλήματα στην Αιτωλοακαρνανία απο τις έντονες βροχές. Κλειστά σχολεία στον Έβρο. Πού παρουσιάζονται προβλήματα από την κακοκαιρία.

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στην Αιτωλοακαρνανία όπου λόγω των έντονων βροχοπτώσεων πλημύρισαν δρόμοι κυρίως στις περιοχές τπου δήμου Αγρινίου.

Εκτεταμένη είναι η καταστροφή στην θέση Στριγάνια , κοντά στο Λαμπίρι του δήμου Αγρινίου και στον δρόμο Αγρίνιο – Προυσός.Σύμφωνα με το aginiopress, η νεροποντή προκάλεσε τεράστια κατολίσθηση βράχων και χωμάτων.

agriniopress.gr

Πολλοί δρόμοι πλημμύρισαν ενώ στην Καμαρούλα καρτέρρευσε γέφυρα.

agriniopress.gr
 
agriniopress.gr
 
agriniopress.gr

Χιονοπτώσεις σημειώνονται στη Χαλκιδική, τις Σέρρες και τα βόρεια ορεινά των νομών Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας, στις περιοχές όπου βρίσκονται τα χιονοδρομικά κέντρα. Το πρωί σημειώθηκε ελαφριά χιονόπτωση στον Χορτιάτη, χωρίς, ωστόσο να υπάρξουν προβλήματα.

halkidikinews.gr
 

Ο επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μπάμπης Στεργιάδης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι λόγω των ισχυρών ανέμων, που φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ, σημειώθηκαν αρκετές πτώσεις δέντρων στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε οχήματα.

Τέντες και πινακίδες στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού έπεσαν στο έδαφος, ενώ κλαδιά δέντρων έχουν σπάσει σε διάφορα σημεία της πόλης και συνεργεία έχουν σπεύσει στις περιοχές αυτές για να τα μαζέψουν. Πλημμύρες δεν έχουν σημειωθεί μέχρι στιγμής.

Στο μεταξύ, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας ανακοίνωσε ότι η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων στην Εθνική οδό Ελασσόνας – Δεσκάτης – Καλαμπάκας, από το 32ο χλμ. έως το 52ο χλμ., στη Δημοτική οδό Δεσκάτης – Γηλόφου, στο Δημοτικό οδικό δίκτυο της Δεσκάτης, από το 18ο έως 28ο χλμ. της Επαρχιακής οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) και από το 38ο έως 42ο χλμ. της Επαρχιακής οδού Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου). Με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία και στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού (Α-27) Νίκης-Φλώρινας, καθώς και στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Φλώρινας.

Κατα τη διάρκεια της νύχτας πολύ χιόνι έπεσε στον Έβρο, όπου τα σχολεία σε Σουφλί και Ορεστιάδα θα παραμείνουν κλειστά.

Σφοδρή χιονόπτωση σημειώθηκε και στην Αρκαδία ενώ στα νησιά του Ιονίου τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ιθάκη θα παραμείνουν κλειστά. Στην Κεφαλονιά έριξε χαλάζι.

Επίσης λόγω των θυελλωδών ανέμων δεν εκτελέστηκαν τα δρομολόγια από Κυλλήνη για Πόρο Κεφαλονιάς στις 06:00, από Πόρο για Κυλλήνη στις 08:00, από Ζάκυνθο για Κυλλήνη στις 07:00 και δεν θα γίνει το δρομολόγιο από Κυλλήνη για Ζάκυνθο στις 09:00.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version