Προβλήματα στην ακτοπλοΐα λόγω ισχυρών ανέμων: Πού υπάρχει απαγορευτικό απόπλου

Δεμένο πλοίο σε λιμάνι
Δεμένο πλοίο σε λιμάνι EUROKINISSI

Δυσμενείς συνθήκες έφερε το τελευταίο κύμα ψυχρής εισβολής το οποίο προκαλεί αναστάτωση στις μεταφορές. Αναλυτικά πού υπάρχει απαγορευτικό απόπλου και ποιες γραμμές είναι κλειστές.

Προβλήματα προκαλούν από τα ξημερώματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες οι ισχυροί άνεμοι που πλέουν στα πελάγη, οι οποίοι κατά τόπους σε πολλές θαλάσσιες περιοχές φθάνουν ακόμη και τα 9 Μποφόρ.

Κλειστές είναι οι γραμμές Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας, Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας, ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για Κυκλάδες και Μαρμάρι. Κλειστή είναι επίσης η γραμμή Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα.

Κανονικά πραγματοποιούνται στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας τα δρομολόγια των φέρι μποτ. Δεν πραγματοποιούνται στη γραμμή τα δρομολόγια των μικρών πλοίων.

Απαγορευτικό απόπλου

Σε ισχύ τέθηκε απαγορευτικό απόπλου και στο λιμάνι του Λαυρίου, ενώ κλειστές είναι ακόμη οι γραμμές Καβάλα-Πρίνος, Καβάλα-Λιμένας Θάσου, Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό θα είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις των δρομολογίων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καιρός
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Διατηρείται άστατος ο καιρός έως την Παρασκευή – Βελτίωση το Σαββατοκύριακο

SHARE: