Κακοκαιρία στην Κρήτη: Η πυροσβεστική απεγκλώβισε ετοιμόγεννη γυναίκα

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Η πυροσβεστική απεγκλώβισε ετοιμόγεννη γυναίκα
Κακοκαιρία στην Κρήτη Eurokinissi

Η Πυροσβεστική, το βράδυ της Τρίτης, προχώρησε στον απεγκλωβισμό μίας εγκύου στη Χερσόνησο, η οποία μάλιστα έπρεπε να μεταφερθεί στο μαιευτήριο καθώς είχε φτάσει η ώρα του τοκετού.

Δύσκολο να μετρηθεί το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την Κρήτη τα τελευταία 24ωρα.

Από τις έντονες βροχοπτώσεις προκλήθηκαν χείμαρροι, πλημμύρισανα δεκάδες σπίτια και καταστήματα, παρασύρθηκαν σταθμευμένα οχήματα μέχρι τις ακτές και προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στο οδικό δίκτυο.

Καταστροφές από την κακοκαιρία στην Κρήτη, 11 Οκτωβρίου 2020 Eurokinissi

Καταστροφές από την κακοκαιρία στην Κρήτη Eurokinissi

Μέσα σε αυτές τις θλιβερές εικόνες έρχεται η θετική είδηση του απεγκλωβισμού μίας εγκύου.

Συγκεκριμένα το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα cretalive.gr, η Πυροσβεστική προχώρησε στον απεγκλωβισμό μίας εγκύου στην περιοχή Ανάληψη της Χερσονήσου, η οποία μάλιστα έπρεπε να μεταφερθεί στο μαιευτήριο καθώς είχε φτάσει η ώρα του τοκετού.

Καταστροφές από την κακοκαιρία στην Κρήτη Eurokinissi

Καταστροφές από πλημμύρες εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης στις Γούβες Χερσονήσου στην Κρήτη Eurokinissi

Σημειώνεται ότι με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύχθηκαν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας η Δημοτική Ενότητα Καστελλίου και η Δημοτική Ενότητα Θραψανού του Δήμου Μινώα Πεδιάδας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών από πλημμυρικά, κατολισθητικά κλπ. φαινόμενα που προέκυψαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν στις παραπάνω περιοχές.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι μήνες, δηλαδή, έως και τις 6 Μαΐου 2021.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα