Καλάβρυτα: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους 3 αναρριχητές στον Χελμό – Βρέθηκαν προσωπικά αντικείμενα

Καλάβρυτα: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους 3 αναρριχητές στον Χελμό – Βρέθηκαν προσωπικά αντικείμενα
kalavrytanews.com

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών αναρριχητών. Βρέθηκαν προσωπικά αντικείμενα. Τι αναφέρει ο διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών αναρριχητών που αγνοούνται από το Σάββατο στην περιοχή του Χελμού, στα Καλάβρυτα. Σημειώνεται ότι οι τρεις αγνοούμενοι είναι έμπειροι παγοαναρριχητές, ένας εκ των οποίων μάλιστα είναι εκπαιδευτής.

Στις έρευνες που πραγματοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, «Ύδατα Στυγός», κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, για τον εντοπισμό τους συμμετέχει ένα ελικόπτερο του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας – διάσωσης, οι χειριστές του οποίου εντόπισαν προσωπικά αντικείμενα κοντά στην κορυφή του Χελμού: Πρόκειται για ένα μπουφάν και μία κάσκα.

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ προσπάθησαν να προσεγγίσουν δύο φορές το σημείο, ωστόσο προκλήθηκε χιονοστιβάδα με αποτέλεσμα να χρειαστεί να οπισθοχωρήσουν.

Θα αποπειραθούν για νέα προσέγγιση. Σημειώνεται ότι παρά τις καλές καιρικές συνθήκες, λόγω του ήλιο το χιόνι στο σημείο λιώνει με αποτέλεσμα να προκαλούνται συχνά χιονοστιβάδες.

Πού επικεντρώνονται οι έρευνες

«Οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών αναρριχητών που αγνοούνται, επικεντρώνονται σε μία περιοχή περίπου τρία χιλιόμετρα μακριά από το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων», ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διευθυντής του χιονοδρομικού, Αλέξης ‘Αγριος.

Όπως πρόσθεσε, «είμαστε σε διαδικασία αναζήτησης με όλα τα μέσα που υπάρχουν και οι έρευνες πραγματοποιούνται, τόσο από αέρος, όσο και από χιονισμένες περιοχές, ενώ προσεγγίζονται όλα τα σημεία, όπου εκτιμάται ότι μπορεί να βρίσκονται οι τρεις αγνοούμενοι αναρριχητές».

Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή επιχειρούν 22 πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα έρευνας και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ένα ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, καθώς και ομάδα χειριστών εναέριων συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Παράλληλα, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμει κλιμάκιο εννέα εθελοντών – διασωστών, του παραρτήματος Αχαΐας, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Το χρονικό

Οι τρεις άντρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών κάτοικοι Πάτρας, έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία ανέβηκαν στο Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από την Στύγα που εθεάθησαν τελευταία φορά θα πήγαιναν προς την περιοχή της “μαυρολίμνης”.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο αναζήτησε τους άντρες αφού είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ του Κέντρου, αλλά τα συνεχή τηλεφωνήματα προς το κινητό που είχαν δώσει, χτυπούσε χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα