Κάλεσμα στους τουρίστες να επισκεφθούν την Ελλάδα

ΜΥΚΟΝΟΣ
ΜΥΚΟΝΟΣ EUROKINISSI

Σε εξέλιξη η προσπάθεια της Ελλάδας για την ανατροπή της αρνητικής εικόνας μας στον κόσμο. Στόχος η προσέλκυση τουριστών

Αγώνα δρόμου δίνει το υπουργείο Πολιτισμού, με στόχο να ανατραπεί η αρνητική εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό ενόψει και της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, η υπουργός Πολιτισμού Τατιάνα Καραπαναγιώτη, μιλώντας στην ολλανδική εφημερίδα ΜΕΤΡΟ, τόνισε ότι η εικόνα της Αθήνας και της Ελλάδας δεν είναι αυτή που παρουσιάζεται.

Σχετικό άρθρο που αναφέρεται στη συνέντευξη δημοσιεύτηκε επίσης στην online έκδοση της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας De Telegraaf.

Η υπουργός αρνήθηκε τα σενάρια αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και διέψευσε ότι υπάρχει επιθετικότητα απέναντι στους τουρίστες.

Άλλωστε ο τίτλος του άρθρου "Τουρίστες, ελάτε στην Ελλάδα" δεν αφήνει περιθώρια για παρεξηγήσεις σχετικά με τη στάση των Ολλανδών, οι οποίοι ποτέ δεν συνάντησαν δυσκολίες στη χώρα μας.

"Κάντε διακοπές στην Ελλάδα, η χώρα είναι ασφαλής", ανέφερε η Υπουργός. "Οι Ολλανδοί τουρίστες αντιμετωπίζονται πάντα θετικά στην Ελλάδα και κανείς δεν θα τους καταλογίσει καμία ευθύνη για την κρίση κατά τις διακοπές τους" δήλωσε η κυρία Καραπαναγιώτη.

Δηλώσεις της Υπουργού φιλοξενήθηκαν και σε άρθρο της βρετανικής εφημερίδας Sunday Times. Συγκεκριμένα η Υπουργός δήλωσε ότι "η Ελλάδα προσφέρει υψηλού επιπέδου τουριστικές υπηρεσίες σε ανταγωνιστικές τιμές. Είμαστε πεπεισμένοι ότι τα εκατομμύρια των τουριστών που θα επιλέξουν και φέτος την Ελλάδα για τις διακοπές του, θα ζήσουν αξέχαστες εμπειρίες".

Το θερινό ωράριο των αρχαιολογικών χώρων

Σε διαμόρφωση του θερινού ωραρίου μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, προχώρησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού σε συνεννόηση με την ΠΟΣΥΠΠΟ και την ΠΕΥΦΑ, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης και κατανομής του εποχικού προσωπικού, για την ομαλότερη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων.

Η διαδικασία πρόσληψης εποχικού προσωπικού, καθώς και του προσωπικού για τα έργα αυτεπιστασίας στο ΕΣΠΑ, η οποία είχε ανασταλεί λόγω προεκλογικής περιόδου, ανακοινώθηκε ότι θα συνεχίσει κανονικά μέσω ΑΣΕΠ. Σημειώνεται ότι η αρμόδια Επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας με την απόφασή της είχε γνωμοδοτήσει για την εξαίρεση του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού από την απαγόρευση των προσλήψεων του ανωτέρω προσωπικού.

Αναλυτικά για το ωράριο:

Τα μουσεία θα είναι ανοικτά από τις 09:00 έως τις 16:00 καθημερινά, ενώ οι αρχαιολογικοί χώροι θα συνεχίσουν να είναι ανοικτοί από τις 08:00 έως τις 15:00.

Ειδικά, για τους παρακάτω αρχαιολογικούς χώρους το ωράριο διαμορφώνεται ως εξής:

Αρχαιολογικός χώρος Ακρόπολης 08:00 -20:00

(Σάββατο - Κυριακή και αργίες 08:00- 15:00)

Αρχαιολογικός χώρος και Μουσείο Επιδαύρου 08:00 -20:00

(Δευτέρα το μουσείο είναι κλειστό 08:00-12:30)

Αρχαιολογικός χώρος και Μουσείο Ιερού Ασκληπιού Επιδαύρου 08:00 -20:00

(Δευτέρα το μουσείο είναι κλειστό 08:00 -14:30)

Αρχαιολογικός χώρος και Μουσείο των Βασιλικών Τάφων των Αιγών 08:00- 17:00 (Δευτέρα κλειστά)

Αρχαιολογικός χώρος και Μουσείο της Πέλλας (09:00-16:00)

(Δευτέρα κλειστό)

Αρχαιολογικός χώρος Ακρωτηρίου Θήρας 08:00- 17:00

Αρχαιολογικός χώρος Κνωσού 08:00- 17:00

Σπιναλόγκα 09:30- 16:30

SHARE:

24Media Network