Καλλιτέχνες για Σταγιάτες: Στο πλευρό του Αλκίνοου Ιωαννίδη μετά την επίθεση Μπέου

Αλκίνοος Ιωαννίδης
Αλκίνοος Ιωαννίδης FACEBOOK (ALKINOOS IOANNIDIS - ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ)

Δίπλα στον καλλιτέχνη Α. Ιωαννίδη που πρόσφατα δέχτηκε υβριστική επίθεση από τον Δήμαρχο Βόλου, λόγω της δημόσιας στήριξής του στον αγώνα των Σταγιατών, τάχθηκε η "450+ Πρωτοβουλία Δημιουργών και Κληρονόμων".

Μέσω δημοσίευσης που εξέδωσε στο Facebook, η "450+ Πρωτοβουλία Δημιουργών και Κληρονόμων" τάχθηκε στο πλευρό του Αλκίνοου Ιωννίδη, που πρόσφατα δέχτηκε υβριστική επίθεση από τον Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπέος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την περασμένη εβδομάδα, αναφέρθηκε στην κίνηση των Σταγιατών Πηλίου, οι οποίοι μέσω δημοψηφίσματος αποφάσισαν να διαχειρίζονται μόνοι τους την υδροδότηση του χωριού τους, αλλά και στον τραγουδοποιό Αλκίνοο Ιωαννίδη, που στήριξε δημόσια τον αγώνα τους.

ADVERTISING

Ο Δήμαρχος Βόλου στις δηλώσεις του δεν έχασε ευκαιρία να υποβιβάσει το έργο του καλλιτέχνη, αναφέροντας αυτολεξεί: "Τι τραγουδάει δεν ξέρουμε. Και είναι μια αρνητική νότα στην όμορφη περιοχή μας".

Σαν απάντηση, η σελίδα καλλιτεχνών "450+ Πρωτοβουλία Δημιουργών και Κληρονόμων" εξέδωσε την ακόλουθη ανακοινωση:

Υπόγεια νερά υπό πίεση του υποκόσμου και ο Αλκίνοος

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, εκτός από ταλαντούχος συνάδελφος είναι και ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Πρόσφατα όπως είδαμε στοχοποιήθηκε από τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, επειδή υποστήριξε τους κατοίκους των Σταγιατών ενός χωριού του Πηλίου, όταν αντιστάθηκαν στην προσπάθεια του Μπέου να ιδιωτικοποιήσει το νερό τους.

Η Κρύα Βρύση, είναι μέρος του πολιτισμού τους καθώς χάρη σε αυτήν υπάρχει το χωριό 350 χρόνια τώρα. Δεν θα αναπαράξουμε το υβρεολόγιο του δημάρχου, τίτλο τιμής για τον συνάδελφο μας και τους δημότες της περιοχής, γιατί ανάμεσα στην Ελλάδα του Αλκίνοου και την Ελλάδα του κάθε Μπέου, δεν υπάρχει δίλημμα. Διαλέγουμε Ελλάδα του πολιτισμού, της ευγένειας, των αγώνων για την προστασία της γης του αέρα, των πηγών, του φυσικού και πνευματικού μας πλούτου.

Επειδή ο ρόλος του καλλιτέχνη δεν εξαντλείται στο έργο του, αλλά προεκτείνεται και στο κοινωνικό του ρόλο, στεκόμαστε ολόψυχα στο πλάι του Αλκίνοου αλλά και του αγώνα των κατοίκων των Σταγιατών που διεκδικούν το αυτονόητο.

«Σαν το νερό των Σταγιατών δεν έχει/ όποιος το πίνει πολεμά κι αντέχει»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καλλιτέχνες
SHARE:

24Media Network