Καμπαγιάννης: “Νομοθετική ρύθμιση για την αποζημίωση των θυμάτων”

Καμπαγιάννης: “Νομοθετική ρύθμιση για την αποζημίωση των θυμάτων”
Η Μάγδα Φύσσα μαζί με τους συνήγορους της πολιτικής αγωγής μετά το πέρας της δίκης της Χρυσής Αυγής και την ανακοίνωση των ποινών των κατηγορουμένων, 22 Οκτωβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής Θανάσης Καμπαγιάννης ζητά νομοθετική ρύθμιση για την αποζημίωση των θυμάτων, ενώ ο Κ. Παπαδάκης,κάνει λόγο για "ταφόπλακα" στην προσπάθεια νομιμοποίησης του ναζισμού.

Η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μαρία Λεπενιώτη ανακοίνωσε τη λήξη των συνεδριάσεων για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις της. Οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής που οδηγούνται στη φυλακή είναι οι: Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος ως διευθυντική ομάδα.

Στη φυλακή οδηγούνται επίσης 14 συνεργοί του Γιώργου Ρουπακιά, καθώς και οι δύο πυρηνάρχες της οργάνωσης, οι Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής. Συνολικά οδηγούνται στη φυλακή 38 από τους 50 καταδικασθέντες σε καθείρξεις, μεταξύ των οποίων και οι 13 πρώην βουλευτές, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Κ. Παπαδάκης, συνήγορος πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων ψαράδων, δήλωσε:

Η 22α Οκτωβρίου του 2020 είναι ημέρα Δικαιοσύνης, είναι η μέρα που τελείωσε η δίκη μετά από 5,5 χρόνια και δύο ημέρες, και 465 συνεδριάσεις. Η απόφαση ήταν ανάλογη και δίκαιη σύμφωνα με τη βαρύτητα των αδικημάτων. Η προσπάθεια νομιμοποίησης του ναζισμού δεν πέρασε στην Ελλάδα γιατί το δικαστήριο αυτό μαζί με το αντιναζιστικό κίνημα έβαλε ταφόπλακα”

Οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής μετά την απόφαση του δικαστηρίου για άμεση έκτιση της ποινής του διευθυντηρίου της Χρυσής Αυγής. eurokinissi

Νομοθετική ρύθμιση για την αποζημίωση των θυμάτων

Νομοθετική ρύθμιση για την αποζημίωση των θυμάτων ζητά ο Θανάσης Καμπαγιάννης, συνήγορος της πολιτικής αγωγής.

“Σήμερα δεν είναι μέρα που μπορούμε να πανηγυρίζουμε όψιμα. Είναι μέρα που εξακολουθούμε να ζητάμε δικαιοσύνη.

Απέναντι στην οικογένεια Φύσσα είχαμε χρέος και θεωρούμε ότι το εκπληρώσαμε και θα συμπορευθούμε και στο εφετείο για να υπερασπιστούμε αυτή την απόφαση.

Τα θύματα ζητούν δικαιοσύνη και αποζημίωση. Θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για αυτούς”

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα