Καμπανός: “Δεν είναι αυτοί, δεν τους ξέρω”, έλεγε κατηγορούμενος σύμφωνα με φίλο του Άλκη

Καμπανός: “Δεν είναι αυτοί, δεν τους ξέρω”, έλεγε κατηγορούμενος σύμφωνα με φίλο του Άλκη
Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Άγνωστο διάλογο μεταξύ των δραστών, που μέχρι τώρα δεν είχε ακουστεί ξανά στο δικαστήριο κατέθεσε φίλος του Άλκη

Τρίτος μάρτυρας από την παρέα του Άλκη Καμπανού, ο οποίος ήταν παρών στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης, κατέθεσε σήμερα, Δευτέρα (6/2) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όπου δικάζονται οι 12 οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Ο 20χρονος, όπως αποκάλυψε, υπήρξε και αυτός θύμα της άγριας επίθεσης αλλά κατάφερε να διαφύγει χωρίς να τραυματιστεί. Όπως μετέδωσε το GRTimes, ο ίδιος περιέγραψε:

“Αντίκρισα μπροστά μου 5 -6 άτομα να έρχονται προς τα πάνω μου. Μας ρώτησαν τι ομάδα είμαστε. Απάντησε ένας από μας ότι είμαστε Άρης. Άκουσα κάποιον από τους κατηγορούμενους να λέει: “Δεν ειναι αυτοί, δεν τους ξέρω. Πάμε να φύγουμε”. Και ο άλλος απάντησε: “Στα αρ@@δ@@ μας. Πάμε”. Αντίκρισα ένα μαχαίρι και έναν λοστό, να τα κρατάνε. Κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά. Με έπιασε ένας και μου έδωσε μερικές μπουνιές, αλλά καλύφθηκα με τα χέρια μου και δεν κατάφερε να με χτυπήσει.

Με άφησε και κατάφερα να φύγω μέσα από αυτούς, προς την οδό Πλαστήρα. Φεύγοντας, είδα ένα άσπρο αυτοκίνητο. Μάλλον ήταν ο οδηγός ο οποίος πήγε να με πιάσει αλλά γύρισε πίσω, προς το αυτοκίνητο. Νομίζω πως δεν κρατούσε τίποτα. Μετά ήρθαν άνθρωποι που ήθελαν να βοηθήσουν και στη συνέχεια είδα τα δύο αδέλφια, στην οδό Παπαναστασίου.

Προσπαθήσαμε να δέσουμε την πληγή του Δ., γιατί αιμορραγούσε. Είδαμε να έρχεται ένα ασθενοφόρο, το σταματήσαμε και τον παρέλαβε. Πήγα να μπω μαζί τους αλλά δεν με άφησαν. Στο νοσοκομείο μας είπαν ότι ο Άλκης δεν τα κατάφερε. Μέχρι τότε δεν το γνωρίζαμε, εμείς, νομίζαμε ότι είχαν φύγει προς την άλλη πλευρά. Όταν έφευγα αντιλήφθηκα ότι ήταν περισσότερα τα άτομα που μας επιτέθηκαν“.

Ο μάρτυρας επισήμανε κατά την κατάθεσή του ότι δεν θυμάται κανένα πρόσωπο.

Είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με μάσκες, κουκούλες. Μόνο σε έναν φαίνονταν μερικά χαρακτηριστικά παραπάνω. Ένας επιχείρησε να με κυνηγήσει, πριν βγω στην Πλαστήρα. Θυμάμαι ότι δεν συνέχισε να με κυνηγάει. Ο δεύτερος έκανε την κίνηση προς τα πάνω μου και γύρισε προς τα πίσω, στο αυτοκίνητό”, είπε ακόμη και συμπλήρωσε: “Δεν είδα το δρεπάνι. Ίσως γιατί έφυγα γρήγορα”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση συνηγόρου υπεράσπισης, ο 20χρονος μάρτυρας απάντησε ότι “δεν ξέρω αν είχαν σκοπό να σκοτώσουν, αλλά ήθελαν να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά”.

Σημειώνεται ότι, ο παραπάνω διάλογος μεταξύ των δραστών δεν αναφέρθηκε από κανέναν άλλον αυτόπτη μάρτυρα, σύμφωνα με τους συνήγορους υπεράσπισης.

Η δίκη συνεχίζεται με την εξέταση του μάρτυρα από τους δικηγόρους υπεράσπισης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα