‘Κάποιοι προσπαθούν να συγκαλύψουν το θάνατό της’ λέει ο αδελφός της Λαγούδη

‘Κάποιοι προσπαθούν να συγκαλύψουν το θάνατό της’ λέει ο αδελφός της Λαγούδη
CityVoice.gr

Το ξέσπασμα του αδελφού της 44χρονης και μια μαρτυρία για έκκληση της γυναίκας σε βοήθεια προτού φύγει απ' την Αθήνα

Επιμένει στην εκδοχή της δολοφονίας, παρά τα νέα στοιχεία της αστυνομίας που δείχνουν αυτοχειρία ως πιθανότερο σενάριο, ο αδελφός της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη.

«Κάποιοι προσπαθούν να συγκαλύψουν το θάνατό της» κατήγγειλε ο αδελφός της 44χρονης, ενώ μάρτυρας που μίλησε στο Star δήλωσε ότι την είδε στο Γέρακα, όπου μένει ο αδελφός της, και ότι την άκουσε να καλεί σε βοήθεια  μια μέρα πριν φύγει από την Αθήνα.

«Ντροπή και αίσχος σε αυτούς που προσπαθούν να συγκαλύψουν τη στυγερή δολοφονία της Ειρήνης Λαγούδη και να την εμφανίσουν ως αυτοκτονία, παραπλανώντας την κοινή γνώμη. Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για να λάμψει η αλήθεια. Κάτι βρωμάει, κάτι μυρίζει εδώ», είπε ο αδελφός της 44χρονης.

«Το βράδυ του Σαββάτου την άκουσα να ουρλιάζει σαν να κινδυνεύει, “βοήθεια βοήθεια”, με πνιγμένη φωνή. Πριν το βοήθεια ακούστηκε καυγάς έντονος, “Με χτυπάνε, με σκοτώνουν βοήθεια” και σαν κάτι να την έπνιξε και να της έκλεισε το στόμα», δήλωσε στο μεταξύ ο μάρτυρας που μίλησε στο Star.

Στο μεταξύ, κάμερα ασφαλείας που βρίσκεται σε εξοχική κατοικία στην παραλία Φωτμού στη λίμνη Τριχωνίδα, περίπου δύο χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου βρέθηκε νεκρή η 44χρονη, έδωσε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας σημαντικές «απαντήσεις» για την υπόθεση-«θρίλερ».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Έθνους της Κυριακής, πρόκειται για το τελευταίο σημείο από το οποίο υπάρχει εικόνα της 44χρονης, μητέρας τριών παιδιών. Το συγκεκριμένο σπίτι βρίσκεται σε δρόμο που οδηγεί σε αδιέξοδο. Οι κάμερες κατέγραψαν το αυτοκίνητο μάρκας Ford της Ειρήνης να διέρχεται από εκεί, χωρίς ποτέ να γυρίζει πίσω. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εικόνα φαίνεται μία γυναίκα να βρίσκεται στη θέση του οδηγού.

Την ίδια ώρα, ρεπορτάζ της τηλεόρασης του Alpha, αναφέρει πως άλλη κάμερα δείχνει την 44χρονη να σταματά σε πρατήριο και να γεμίζει ένα μπιτόνι με βενζίνη. Η επόμενη καταγραφή σε κάμερα ασφαλείας δείχνει τη γυναίκα κοντά στη λίμνη Τριχωνίδα. Εκεί ήταν που εντοπίστηκε και την επόμενη μέρα νεκρή, στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου της, έχοντας δίπλα της το ίδιο μπιτόνι που γέμισε από το πρατήριο.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η γυναίκα ήταν «λουσμένη» με πετρέλαιο και το πίσω κάθισμα ήταν ποτισμένο με το εύφλεκτο υλικό. Παράλληλα σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που από την πρώτη στιγμή έκανε λόγο για αυτοκτονία, ο θάνατός της οφείλεται σε εισπνοή μεγάλης ποσότητας δηλητηριωδών αερίων (αιθάλη) που προήλθαν από την καύση πετρελαίου.

«Αν υποτεθεί ότι εθεάθη και είναι πραγματικό αυτό το βίντεο η εκδοχή θα ήταν το περιεχόμενο του μπιτονιού να περιέχει νερό. Η Ειρήνη έπαιρνε μπιτόνια με νερό και πήγαινε στο νεκροταφείο και έπλενε τον τάφο του συζύγου της», είπε ο νομικός σύμβουλος της οικογένειας, Βασίλης Ταουξής. «To σύνηθες είναι ο αυτόχειρας να επιλέγει έναν ακαριαίο θάνατο, είτε δηλητήριο , είτε άλμα στο κενό και όχι έναν τέτοιο αργό και μαρτυρικό θάνατο, να καίγεται ζωντανή», πρόσθεσε.

Άφαντο παραμένει το κινητό τηλέφωνο της Ειρήνης, το οποίο ίσως δώσει απαντήσεις στα βασανιστικά ερωτήματα της οικογένειας. «Το κινητό δεν έχει βρεθεί, αυτό είναι το υπ ‘αριθμόν ένα στοιχείο  περί απόκρυψης στοιχείων… φαίνεται ξεκάθαρα ότι πρόκειται για δολοφονία», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Κώστας Ζώης.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή η οικογένεια της Ειρήνης κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων για ανθρωποκτονία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα