Καπραβέλος: Κλείσιμο σχολείων, μάσκες παντού και lockdown για ανεμβολίαστους

Πολίτες στο Σύνταγμα, εν μέσω πανδημίας.
Πολίτες στο Σύνταγμα, εν μέσω πανδημίας. GEORGE VITSARAS / SOOC

Ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», κ. Ν. Καπραβέλος ζήτησε λήψη αυστηρότερων μέτρων, όπως κλείσιμο των σχολείων, χρήση μάσκας παντού και lockdown για τους ανεμβολίαστους. 

Σκληρά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού πρότεινε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», κ. Νίκος Καπραβέλος, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου (27/11) ζήτησε λήψη αυστηρότερων μέτρων, όπως κλείσιμο των σχολείων, χρήση μάσκας παντού και lockdown για τους ανεμβολίαστους.

Μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ο ίδιος έκανε λόγο για "εφημερίες πολέμου", με μεγάλο αριθμό εισαγωγών και πολλούς διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.

ADVERTISING

"Κάθε μέρα έχουμε σκηνές πολέμου στα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη. Μας ξέφυγε πάλι η κατάσταση στην κοινότητα. Όλα τα νοσοκομεία αυτή τη στιγμή προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τους ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Άνοιξε το «Γεννηματάς», έδωσε κι άλλες κλίνες Εντατικής για να μπορέσουμε να απορροφήσουμε τους ασθενείς που είναι εκτός ΜΕΘ, ώστε να προστατεύσουμε τη ζωή τους. Ήρθαν γιατροί από τον ιδιωτικό τομέα και ενισχυθήκαμε κι αυτό ήταν κάτι που μας ανακούφισε. Οι εφημερίες είναι εφημερίες πολέμου, με πάρα πολλές εισαγωγές", είπε χαρακτηριστικά.

.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τα μέτρα που έχουν ληφθεί "διστακτικά", τονίζοντας ότι χρειάζονται επειγόντως παρεμβάσεις για να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες που έχουμε μπροστά μας.

"Η Θεσσαλονίκη θέλει άμεσα μέτρα. Η στρατηγική που επιλέχτηκε, επιβάλλει στην έξαρση της πανδημίας μέτρα, όπως κλείσιμο σχολείων για 10 μέρες, γήπεδα χωρίς θεατές, μάσκες παντού, lockdown παντού για τους ανεμβολίαστους. Δε γίνεται να έρχονται 70 ασθενείς σε απελπιστική κατάσταση, εμείς να τρίβουμε τα χέρια μας και η πολιτεία να μετρά τις νεκροφόρες. Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους", τόνισε ο κ. Καπραβέλος.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη μετάλλαξη "Όμικρον" που πρωτοεμφανίστηκε στη Μποτσουάνα, ο ίδιος υποστήριξε ότι είναι αποτέλεσμα της αμέλειας των πλούσιων χωρών απέναντι στις φτωχές, αφήνοντάς τες χωρίς εμβόλια, τονίζοντας ότι η Αφρική έχει ποσοστό εμβολιασμού μόλις 6%.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, μάσκες, Lockdown, Μετάλλαξη Όμικρον, Μετάλλαξη Μποτσουάνα, Εμβόλιο κορονοϊού, Σχολεία

24Media Network