Καρναβάλι Ρεθύμνου: Την Πέμπτη 30 του μηνός η τελετή έναρξης

Καρναβάλι
Καρναβάλι EUROKINISSI

Αποκριάτικες ομάδες, μουσικοί, και πλήθος κόσμου θα συμμετέχουν, στέλνοντας το μήνυμα πως η χαρά, το γέλιο και η καλή διάθεση μπορούν να ενώσουν τους ανθρώπους.

Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγαλύτερη γιορτή της Κρήτης, της περιόδου των Αποκριών, το Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι του 2020, έχει ξεκινήσει στο νομό που «προστατεύεται» από το πέπλο της Μεσαιωνικής αύρας, της έντονα πνευματικής ατμόσφαιρας, την ιστορία και την τοπική κουλτούρα.

Η Αποκριάτικη εκδήλωση της χρονιάς στην Κρήτη, αρχίζει με την τελετή έναρξης που θα γίνει την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, ξεκινώντας από την ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΤΑ (πύλη GUORA), στην Ελευθερίου Βενιζέλου στο Ρέθυμνο όπου όλοι οι φορείς, οι αποκριάτικες ομάδες, μουσικοί, και πλήθος κόσμου όπως κάθε χρόνο θα συμμετέχουν στέλνοντας το μήνυμα πως η χαρά, το γέλιο και η καλή διάθεση μπορούν να συσφίξουν περισσότερο τους ανθρώπους μεταξύ τους.

ADVERTISING

Σάββατο και Κυριακή 1 και 2 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί το Παιδικό Κυνήγι που γίνεται για 23η φορά, με την διοργάνωση Μπουμπούνες, ενώ στο ίδιο διάστημα θα γίνει και το 5ο Εφηβικό Κυνήγι Θησαυρού. Στο Ρέθυμνο του σήμερα, που βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με το παρελθόν, στην πόλη που έχει χαρακτηρισθεί ως Σταυροδρόμι Πολιτισμών, από την Μινωική εποχή μέχρι σήμερα, οι ιδέες για το καρναβάλι και τη θεματολογία του αντλούνται από στιγμιότυπα και ιστορίες όλου του φάσματος που συνθέτουν τον παλμό του Ρεθύμνου. Σε όλη τη διάρκεια της περιόδου μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα, εκδηλώσεις, μουσικές βραδιές, πάρτι, καντάδες, θεατρικές παραστάσεις, δρώμενα και καλλιτεχνικές παρουσίες, θα διανθίζουν την καθημερινότητα όχι μόνο των Ρεθυμνιωτών αλλά και των επισκεπτών που έχουν εντάξει στο πρόγραμμα τους, να βρίσκονται την περίοδο αυτή στο Ρέθυμνο.

Η Μεγάλη Παρέλαση του 2020 θα γίνει μια ημέρα πριν από την Καθαρά Δευτέρα την Κυριακή 1η Μαρτίου. Η Καθαρά Δευτέρα όπως κάθε χρόνο θα γιορταστεί με ιδιαίτερο τρόπο στους οικισμούς του Ρεθύμνου αλλά και μέσα στην πόλη. Σε λίγες μέρες μία, μία οι ομάδες της Αποκριάς και της Καρναβαλικής περιόδου θα ξεκινήσουν να παρουσιάζονται στην πόλη γνωστοποιώντας τις εκδηλώσεις που θα οργανώσουν κάνοντας παράλληλα το κάλεσμα σε όλους να γίνουν και φέτος μία τεράστια ομάδα γλεντιού και εξωστρέφειας.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καρναβάλι, Απόκριες
SHARE:

24Media Network