Καστοριά: Έξωση με ΟΠΚΕ και βία σε ιδιοκτήτη ξενοδοχείου – “Σαν να ήταν τρομοκράτης” λέει αυτόπτης μάρτυρας στο NEWS 24/7

Καστοριά: Έξωση με ΟΠΚΕ και βία σε ιδιοκτήτη ξενοδοχείου – “Σαν να ήταν τρομοκράτης” λέει αυτόπτης μάρτυρας στο NEWS 24/7

Σκηνές βίας και μηδενικής ενσυναίσθησης στην Καστοριά, με τις αστυνομικές δυνάμεις να συλλαμβάνουν ιδιοκτήτη ξενοδοχείου κατά τη διαδικασία της έξωσης. Αυτόπτης μάρτυρας που βιντεοσκόπησε τις ντροπιαστικές εικόνες μιλά στο NEWS 24/7.

Ο εφιάλτης των πλειστηριασμών έχει χτυπήσει πλέον την πόρτα χιλιάδων πολιτών, που, εκτός από το άχθος της τραγικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, μαζί με τις διαταγές που τους καλούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, βλέπουν και την αξιοπρέπειά τους, μαζί και τους εαυτούς τους να δέχονται τα χτυπήματα των αρχών.

Ένα τέτοιο ντροπιαστικό σκηνικό υπέρμετρης και αχρείαστης όπως προδίδουν οι εικόνες βίας αλλά και μηδενικής ενσυναίσθησης εκτυλίχθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Καστοριά, έξω από το ξενοδοχείο “ΑΙΟΛΙΣ”, ο ιδιοκτήτης του οποίου συνελήφθη κατά τη διάρκεια της έξωσης.

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media και την τοπική ιστοσελίδα mpetskas.com δείχνει άνδρες των ΟΠΚΕ να συλλαμβάνουν τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, παρά τις εκκλήσεις του ηλικιωμένου πατέρα του, αλλά και του πλήθους που ζητούσε από τους αστυνομικούς να τον μεταχειριστούν καλύτερα, αφού, όπως χαρακτηριστικά λέει κάποιος “δεν είναι και μαφία”.

Οι άνδρες των ΟΠΚΕ φορούν χειροπέδες στον άνδρα, ενώ λίγο νωρίτερα, όταν εκείνος προσπάθησε να διαφύγει, τον ακινητοποιούν και τον πετούν με βία στο έδαφος, προκαλώντας την οργή όσων βρίσκονταν μπροστά στο περιστατικό.

“Φώναξαν μέχρι και ασθενοφόρα”

Ο κύριος Μιχάλης Καλαφατίδης, ο άνθρωπος που βιντεοσκόπησε τη σύλληψη, περιγράφει στο NEWS 24/7 όσα εκτυλίχθηκαν μέσα και έξω από το ξενοδοχείο.

Η αστυνομία είχε φτάσει από το πρωί στο ξενοδοχείο μαζί με δικαστικό επιμελητή. Χθες έληγε η προθεσμία για το ένταλμα έξωσης. Μέσα στο ξενοδοχείο βρισκόταν από το πρωί κόσμος που συμπαραστάθηκε σε αυτούς τους ανθρώπους. Ο πατέρας του ιδιοκτήτη, ένας άνθρωπος πάνω από 80 ετών, ωρυόταν και τους έλεγε ότι δούλευε 30 χρόνια για να φτιάξει αυτό το μικρό ξενοδοχείο.

Το βράδυ, λίγο πριν τις 8 αυτοί μπήκαν μέσα. Προσπαθούσαν να τους πείσουν να βγουν, αλλά δεν έβγαιναν, ενώ ο πατέρας έλεγε «εγώ εδώ μένω, δεν μπορώ να φύγω από εδώ μέσα». Μάλιστα του είπε «από εδώ θα με βγάλετε με φορείο» και σε 5 λεπτά ήρθε ασθενοφόρο και μάλιστα μετά ήρθε και δεύτερο. Βάλανε φορείο μέσα στο ξενοδοχείο. Λίγο αργότερα μπήκε ο διοικητής της ΟΠΚΕ και έδωσε εντολή να βγάλουν έξω τον ιδιοκτήτη.

Υπήρχε βία. Τον αντιμετώπισαν σαν να είναι τρομοκράτης. Τον έριξαν κάτω, του έβαλαν χειροπέδες. Όλο αυτό ήταν περιττό. Ο κόσμος φώναζε. Ο κόσμος θα βρεθεί σήμερα και έξω από τα δικαστήρια για να διαμαρτυρηθεί. Απ’ όσο ξέρω, στις 12 θα περάσει αυτόφωρο”.

ΣΥΡΙΖΑ: “Σκηνές που είχαμε δει μόνο στην Ισπανία του Ραχόι”

Οι ντροπιαστικές σκηνές στην Καστοριά, έφεραν και την οργισμένη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που αναφέρει:

Τα όσα εκτυλίχθηκαν χθες στην Καστοριά, με την πρωτοφανή αστυνομική βία στην κατάσχεση επιχείρησης, είναι μόνο σκηνές από το μέλλον.

Χθες ήταν ένα ξενοδοχείο, αύριο θα είναι χιλιάδες πρώτες κατοικίες. Φρόντισε για αυτό η κυβέρνηση Μητσοτάκη να καταργήσει με τον πτωχευτικό της την προστασία της πρώτης κατοικίας και πριμοδοτεί την ασυδοσία τραπεζών και funds.

Σκηνές βίαιης έξωσης με ΟΠΚΕ, που είχαμε δει μόνο στην Ισπανία του Ραχόι, σύντομα θα γίνουν καθημερινότητα στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη.

Στις εκλογές οι πολίτες θα αποφασίσουν: Θέλουν προστασία πρώτης κατοικίας και ρύθμιση χρεών ή τα σπίτια τους στους κάθε λογής Πάτσηδες”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα