Καταδιώχθηκαν Μουζάλας και ο Ολλανδός ομόλογός του από τους μετανάστες!

Καταδιώχθηκαν Μουζάλας και ο Ολλανδός ομόλογός του από τους μετανάστες!

Εξέγερση από μερίδα μεταναστών στον καταυλισμό της Μόριας με θύμα τον ίδιο τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και τον Ολλανδό ομόλογό του

Τουλάχιστον δύο διμοιρίες των ΜΑΤ χρειάστηκε να επέμβουν για να επανέλθουν στην τάξη οι μετανάστες που εξεγέρθηκαν και προκάλεσαν σοβαρά επεισόδια στον καταυλισμό της Μόριας στην Μυτιλήνη, νωρίτερα το μεσημέρι.

Μάλιστα, κυρίως οι ανήλικοι μετανάστες, απο την πτέρυγα των οποίων ξέσπασαν τα επεισόδια, έφτασαν στο σημείο να καταδιώξουν τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα, τον Ολλανδό ομολογό του και την συνοδεία τους και να τους καταβρέξουν με λάστιχα και μπουκάλια νερό που εκσφενδόνισαν προς το μέρος τους, κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στον χώρο.

Στη συνέχεια, οι νεαροί μετανάστες που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διαμονής τους στον χώρο  της Μόριας αλλά και για τις επαναπροωθήσεις στην Τουρκία, έβαλαν φωτιά σε κοντέινερς και σε κάδους απορριμάτων, άρπαξαν ξύλα και πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς.

Από την πλευρά της η Αστυνομία δεν ενεπλάκη σε συμπλοκές αλλά έκανε χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και δακρυγόνων ώστε να μπορέσει να επιβάλλει την τάξη...

Αυτή την στιγμή, δείχνει να έχει εξομαλυνθει η κατάσταση στον καταυλισμό της Μόριας, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία καταγραφής των ζημιών που προκάλεσαν οι μετανάστες. Σύμφωνα με την μέχρι στιγμής ενημέρωση, δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, παρά μόνο ορισμένοι μετανάστες υπέστησαν αναπνευστικά προβλήματα, ενώ μέχρι στιγμής οι Αρχές δεν έχουν προχωρήσει σε προσαγωγές ή συλλήψεις.

Φωτο: lesvosnews.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επεισόδια στη Μόρια. Πέταξαν μπουκάλια στον Μουζάλα

SHARE:

24Media Network