Καταγγελία στην Κρήτη: Πέθανε από τον κορονοϊό αβοήθητος στο σπίτι, χωρίς ιατρική συνδρομή

Καταγγελία στην Κρήτη: Πέθανε από τον κορονοϊό αβοήθητος στο σπίτι, χωρίς ιατρική συνδρομή
ΠΑΓΝΗ www.ekriti.gr

Συνταξιούχος στο Ηράκλειο φέρεται να πέθανε αβοήθητος στο σπίτι του από κορονοϊού αφού από το νοσοκομείο της πόλης έπαιρνε οδηγία ότι δεν χρειάζεται να νοσηλευτεί.

Την τελευταία του πνοή από τον κορωνοϊό άφησε ένας 65χρονος άνδρας, στο σπίτι του στο Ηράκλειο το βράδυ της Κυριακής, μόνος και αβοήθητος κι ενώ βρισκόταν σε καραντίνα.

Οπως αναφέρει το Cretalive.gr, ο συνταξιούχος ηλεκτρολόγος Μανώλης Καταλαγαριανάκης, αδελφός του εκπαιδευτικού και γνωστού στην Κρήτη συνδικαλιστή Γιάννη Καταλαγαριανάκη, προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό πριν από 15 ημέρες. Ένα λιποθυμικό επεισόδιο ήταν εκείνο που τον οδήγησε στο νοσοκομείο, όπου και διαγνώστηκε θετικός στην covid-19.

Σύμφωνα με τα όσα επισήμανε μιλώντας στο Cretalive ο Γιάννης Καταλαγαριανάκης, οι οδηγίες που του δόθηκαν ήταν να επιστρέψει στο σπίτι, να παραμείνει σε καραντίνα και να μετρά τακτικά το οξυγόνο του με ένα οξύμετρο “αμφίβολης αξιοπιστίας” όπως τονίζει ο εκπαιδευτικός.

Ο 65χρονος αδελφός του, ο οποίος να σημειωθεί ήταν υγιής, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, επέστρεψε στο σπίτι ακολουθώντας τις οδηγίες των γιατρών και απομονώθηκε, καθώς από τον κορωνοϊό είχε προσβληθεί και η σύζυγός του. Όσο περνούσαν οι μέρες όμως, η κατάσταση της υγείας του επιδεινωνόταν. “Καιγόταν στον πυρετό για μέρες” λέει ο Γ. Καταλαγαριανάκης και δύο φορές επικοινώνησε με νοσοκομείο του Ηρακλείου περιγράφοντας τα συμπτώματά του και ρωτώντας αν θα έπρεπε να νοσηλευθεί. Οι γιατροί, όμως επέμεναν, ότι θα έπρεπε να παραμείνει στο σπίτι, πράγμα το οποίο έκανε…

Το βράδυ της Κυριακής, όμως, ο οργανισμός του δεν άντεξε και άφησε την τελευταία του πνοή, μόνος χωρίς ιατρική συνδρομή.

«Διαλέγουν ποιος θα πεθάνει σπίτι του και ποιος θα νοσηλευτεί στο νοσοκομείο και επιρρίπτουν την ευθύνη στον καθένα από μας» λέει ο Γιάννης Καταλαγαριανάκης για την απώλεια του αδελφού του και επισημαίνει “είναι άδικο να πεθαίνει έτσι ο κόσμος”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα