Καταπέλτης η Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου: Αδικαιολόγητη βία στην περίπτωση του Ζακ

Πλάνο από το κοσμηματοπωλείο στο οποίο έχασε τη ζωή του ο Ζακ Κωστόπουλος
Πλάνο από το κοσμηματοπωλείο στο οποίο έχασε τη ζωή του ο Ζακ Κωστόπουλος EUROKINISSI

Για "υπέρμετρη σκληρότητα" και "αδικαιολόγητη βία" έκανε λόγο η Ελληνική Ενωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου αναφορικά με το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα, αναφέρει ότι υπήρξε υπέρμετρη σκληρότητα και αδικαιολόγητη βία, από την πλευρά της αστυνομίας, στην περίπτωση του θανάσιμου τραυματισμού του Ζακ Κωστόπουλου.

Ακόμη, η Ένωση σημειώνει ότι«οι αστυνομικοί που σπεύδουν στο σημείο πατάνε και συνεχίζουν να χτυπάνε με κλωτσιές έναν άνθρωπο σοβαρά τραυματισμένο και πλήρως εξουδετερωμένο».

Παράλληλα, στην ανακοίνωση τονίζεται πως «η τοποθέτηση του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής ότι "αυτή είναι η πρακτική και σε όποιον αρέσει, γιατί σε εμένα δεν αρέσει κάτι άλλο" (!) προδίδει ότι το αίσθημα ατιμωρησίας και έλλειψης λογοδοσίας εξακολουθεί να είναι κυρίαρχο στην Αστυνομία».

Τέλος, η Ένωση, μεταξύ των άλλων, επισημαίνει ότι «τα υπαρκτά ζητήματα εγκληματικότητας αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά μόνο από τα όργανα της συντεταγμένης πολιτείας, όχι με μεθόδους άγριας δύσης».

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ζακ Κωστόπουλος
SHARE: