Κατάθεση Ράικου: Κατήγγειλε παρεμβάσεις του “Ρασπούτιν”

Κατάθεση Ράικου: Κατήγγειλε παρεμβάσεις του “Ρασπούτιν”
Φωτογραφία αρχείου AP

Η τέως επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου κατέθεσε για τους χειρισμούς της υπόθεσης Novartis. Τι απαντά η Εισαγγελία Διαφθοράς για την εμπλοκή Πικραμμένου.

Ενώπιον των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου που χειρίζονται την έρευνα για τους χειρισμούς της υπόθεσης Novartis, βρέθηκε η τέως επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένης Ράικου.

Η εισαγγελική λειτουργός, που πρώτη σε αναφορά της  αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις στην επίμαχη έρευνα, αποκαλώντας Ρασπούτιν πολιτικό πρόσωπο, βρέθηκε στο εισαγγελικό γραφείο και επικαλούμενη συγκεκριμένα έγγραφα αναφέρθηκε στις καταγγελίες. Η κατάθεση της Ελένης Ράικου που παραιτήθηκε από τη θέση της προϊσταμένης το Μάρτιο του 2017, σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να διαβιβαστεί στη Βουλή, όπως και αυτές των υπολοίπων μαρτύρων που έχουν προηγηθεί, ενώ δεν είναι απαραίτητο να κατονομάζει πολιτικά πρόσωπα μιας και αρκεί η σκιαγράφησή της.

Παράλληλα, πηγές της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς μιλούν για σημείο της κατάθεσης Αγγελή που αναφέρεται σε βίντεο, το οποίο σχετίζεται με την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή για τον πρώην υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, κάνοντας λόγο για «αποκύημα της φαντασίας».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ουδέποτε υπήρξε βίντεο στον κατάλογο των στοιχείων που στάλθηκαν στη Βουλή, επισημαίνοντας ότο την περίοδο που στάθηκαν τα στοιχεία για τους 10 πολιτικούς στη Βουλή, ο Ιω. Αγγελής δεν ήταν καν επόπτης της εισαγγελίας διαφθοράς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα