Ολοκληρώθηκε η κατάθεση της Βίκυς Σταμάτη. Απίστευτες καταγγελίες για προνόμια. 'Πήγαινε βόλτες στο βουνό'

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση της Βίκυς Σταμάτη. Απίστευτες καταγγελίες για προνόμια. 'Πήγαινε βόλτες στο βουνό'

Δεκτό έγινε το αίτημα της Βίκυς Σταμάτη για συμπληρωματική κατάθεση που αφορά στα εξοπλιστικά προγράμματα, σύμφωνα με το συνήγορό της. Σοβαρές καταγγελίες για τη φρούρησή της (V

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση της Βίκυς Σταμάτη στη ΓΑΔΑ, μετά το επίσημο αίτημα που υπέβαλλε. Η κατάθεσή της διήρκησε τέσσερις ώρες περίπου.

Σύμφωνα με τον συνήγορό της Φραγκίσκο Ραγκούση, θα έκανε αποκαλύψεις για πρόσωπα και πράγματα γύρω από την υπόθεση των εξοπλιστικών. Μετά το τέλος της πολύωρης κατάθεσης και σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο ίδιος απέφυγε να απαντήσει, υποστηρίζοντας ότι "αυτό θα φανεί".

Η κατάθεση θα διαβιβαστεί στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να συσχετιστεί με τη δικογραφία που αφορά στο αποκαλούμενο "μαύρο πολιτικό χρήμα", ενώ δεν πρόκειται να δώσει συμπληρωματική κατάθεση εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Πάντως και χωρίς ακόμη να έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο της κατάθεσης της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου,  σε περίπτωση που πράγματι η Βίκυ Σταμάτη αναφέρθηκε στα εξοπλιστικά προγράμματα, ουσιαστικά αυτενοχοποιείται αφού θα καταρριφθεί ο μέχρι τώρα ισχυρισμός της πως δεν γνωρίζει τίποτα και είναι αθώα, όπως και του συζύγου της που μιλούσε για «πολιτική σκευωρία σε βάρος του».

Παράλληλα , το αίτημα να καταθέσει έρχεται λίγες ημέρες πριν (στις 29 Απριλίου) καταθέσουν στη συνεχιζόμενη δίκη για τα εξοπλιστικά οι Κ.Σημίτης, Βαγ. Βενιζέλος, Βασω Παπανδρέου και Γ. Παπαντωνίου.

Απορίες άλλωστε προκαλεί το γεγονός ότι οι «αποκαλύψεις» γίνονται στους εισαγγελείς Ντογιάκο και Πεπόνη κι όχι στη δίκη αυτή που είναι η ίδια κατηγορούμενη. Η ίδια φέρεται να ζητησε για λόγους «εμπιστοσύνης» να μιλήσει στους δυο εισαγγελείς

"Βόλτες στο βουνό έκανε η Σταμάτη"

Εν τω μεταξύ, σε σοβαρές καταγγελίες για τις συνθήκες φρούρησης της Βίκυς Σταμάτη και των ειδικών προνομίων που -όπως λένε- απολάμβανε πριν από την απόδραση, προχώρησαν σήμερα εκπρόσωποι των εργαζομένων του Δρομοκαϊτειου.

Συγκεκριμένα το πρωί ο πρόεδρος και ο γραμματέας του σωματείου των εργαζομένων μίλησαν στο Μέγκα για το ειδικό καθεστώς φρούρησης που είχε η Βίκυ Σταμάτη πριν την απόδραση, αναφέροντας χαρακτηριστικά το παράδειγμα ότι οι εξωτερικοί φρουροί επέτρεπαν στη Βίκυ Σταμάτη και έκανε βόλτες στο βουνό και στο δάσος, αρκετές φορές μαζί με τον σύζυγό της Άκη Τσοχατζόπουλο, όποτε αυτός την επισκεπτόταν στο Δρομοκαϊτειο.

"Είναι στα καθήκοντα τους, από τον κανονισμό λειτουργίας, να πηγαίνουν βόλτες στο βουνό την κα Σταμάτη, κατ’ επανάληψη και ενίοτε με τη συνοδεία του κ. Τσοχατζόπουλου;", είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Δρομοκαΐτειο.

Όπως είπαν, το συγκεκριμένο νοσοκομείο είναι "αμιγώς θεραπευτικός χώρος" και όχι "χώρος κράτησης", ενώ αποκάλυψαν ότι το 2013 από το ίδιο τμήμα όπου κρατείται η Βίκυ Σταμάτη είχε δραπετεύσει και άλλος κρατούμενος, αφγανικής καταγωγής.

Τότε είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα οι δύο αστυνομικοί που τον φρουρούσαν. Όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι στο Δρομοκαϊτειο, οι ευθύνες αποδόθηκαν εξ ολοκλήρου στους αστυνομικούς και ούτε καν κλήθηκαν για εξέταση οι νοσηλευτές βάρδιας.

Κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες ο πρόεδρος των εξωτερικών φρουρών των φυλακών Κορυδαλλού είπε ότι θα απαντήσει στις αίθουσες των δικαστηρίων και ξεκαθάρισε ότι οι ίδιοι δεν έπαιρναν μόνοι τους πρωτοβουλίες αλλά εκτελούσαν εντολές.

Εν τω μεταξύ, μετά την απόδραση φαίνεται πως το καθεστώς φρούρησης και των ειδικών προνομίων που απολάμβανε η Βίκυ Σταμάτη τους τελευταίους 15 μήνες που νοσηλευόταν ως κρατούμενη στο Δρομοκαϊτειο καταργείται. Τώρα η Βίκυ Σταμάτη ακόμα και για να κάνει μπάνιο θα παίρνει άδεια και αυτό θα γίνεται παρουσία νοσηλεύτριας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Άκης Τσοχατζόπουλος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συνέλαβαν τη γυναίκα που βοήθησε τη Βίκυ Σταμάτη να αποδράσει. Της έδωσε κλειδί να φύγει

SHARE:

24Media Network