Κάτοικοι Οίας Σαντορίνης: "Δεν είμαστε αξιοθέατο, έχουμε δικαίωμα στην ηρεμία"

Κάτοικοι Οίας Σαντορίνης: "Δεν είμαστε αξιοθέατο, έχουμε δικαίωμα στην ηρεμία"

Ένα ελικόπτερο, που έκανε τουριστικές πτήσεις πάνω από τη Σαντορίνη, προκάλεσε την αντίδραση των κατοίκων της Οίας. Τι υποστηρίζουν

Την αντίδραση των κατοίκων της Οίας, ενός από τα πιο γραφικά χωριά της Σαντορίνης και πασίγνωστου παγκοσμίως για το ηλιοβασίλεμα του, προκάλεσε ένα ελικόπτερο, που έκανε την εμφάνιση του στο νησί τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στο ιδιωτικό ελικόπτερο επιβιβάζονταν με αντίτιμο, τουρίστες και έκαναν τον γύρο του νησιού. Σύμφωνα με τους κατοίκους του χωριού όμως, το ελικόπτερο προκαλούσε ηχορύπανση ενώ λόγω των χαμηλών πτήσεων παρατηρήθηκε κατολίσθηση βράχων σε μία περιοχή. Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν προ ημερών, είναι αμφίβολο αν είχε δοθεί άδεια για τις συγκεκριμένες πτήσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

"Τη σαιζόν που διανύουμε, παρατηρήθηκε ιδιωτικό ελικόπτερο, το οποίο κατόπιν αντιτίμου, επιβιβάζει τουρίστες, και τους κάνει τον γύρο του νησιού. Χρησιμοποιεί δε σαν χώρο στάθμευσης, το ελικοδρόμιο Οίας στην περιοχή Αφαλάτωσης, και το ελικοδρόμιο που βρίσκεται στον Πύργο, στην περιοχή του Συνεταιρισμού.

Ζητάμε :

1) Τον έλεγχο ύπαρξης αδείας των συγκεκριμένων πτήσεων. Σημειώνεται ότι σε συζήτηση συμπολίτη μας με τον Δήμαρχο, ο τελευταίος παραδέχθηκε την μη ύπαρξη αδείας. Σε τέτοια περίπτωση, ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΟΥΝ οι πτήσεις αυτές.

2) Αν υπάρχει άδεια, να μας γνωστοποιηθεί, καθώς και η ύπαρξη σχεδίων και ωραρίων πτήσης, όπως αυτά οφείλουν να κατατεθούν στην υπηρεσία σας.

3) ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, την παύση υπερπτήσεων του ελικοπτέρου πάνω από τον οικισμό ΟΙΑ – ΦΟΙΝΙΚΙΑ, καθώς αποτελεί σημαντικό παράγοντα όχλησης των κατοίκων και των τουριστών που διαμένουν στα ξενοδοχεία της περιοχής, ηχορύπανσης, αλλά και προσβολής προσωπικών δεδομένων, καθώς παραβιάζεται από αέρος το οικογενειακό άσυλο. Τέλος, λόγω της χαμηλής πτήσης του εν λόγω ελικοπτέρου, έχει παρατηρηθεί στην περιοχή Αμμουδίου – Αγ.Νικόλα – Αρμενάκι, το φαινόμενο της κατολίσθησης βράχων, λόγω συντονισμού με τον θόρυβο του έλικα του ελικοπτέρου, πράγμα τουλάχιστον επικίνδυνο.

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΟΙΑΣ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΘΕΑΤΟ, ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΗΣΥΧΙΑ ΜΑΣ".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE:

24Media Network