Κεντρική Μακεδονία: Τουλάχιστον 70 παιδιά μακριά από το σχολείο εξαιτίας των αρνητών γονέων τους

Αίθουσα σχολείου.
Αίθουσα σχολείου. EUROKINISSI

Αυξάνονται οι περιπτώσεις παιδιών που δεν παρακολουθούν μαθήματα λόγω των γονέων τους. Συνολικά οκτώ εκπαιδευτικοί στην Κεντρική Μακεδονία έπαψαν να διδάσκουν.

Αυξάνονται στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας οι περιπτώσεις παιδιών που στερούνται το αγαθό της εκπαίδευσης καθώς οι γονείς τους αρνούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον κορονοϊό. Με σκοπό να μπει φρένο σε αυτό το φαινόμενο, τα υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων αλλά και Δικαιοσύνης κατέθεσαν εχθές, Τρίτη, από κοινού τροπολογία που προβλέπει συγκεκριμένες κυρώσεις στους γονείς - αρνητές που κρατούν τα παιδιά τους μακριά από τις τάξεις.

Συγκεκριμένα, σε ολόκληρη την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Κεντρική Μακεδονία τουλάχιστον 70 παδιά δεν παρακολουθούν μαθήματα λόγω των αρνητών γονέων τους. Από τα 70 παιδιά, τα 50 μένουν στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης ενώ πάνω από δέκα είναι οι περιπτώσεις που αφορούν τις Σέρρες.

ADVERTISING

Σημειώνεται πως πριν περίπου τρεις εβδομάδες οι περιπτώσεις παιδιών στη Θεσσαλονίκη που δεν παρακολουθούσαν μαθήματα ήταν 31 ενώ σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία ήταν συνολικά 37.

Όπως αναφέρει στη Voria.gr ο διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Θωμάς Μπαχαράκης, είναι μάλλον βέβαιο πως ο πραγματικός αριθμός είναι μεγαλύτερος. «Τα 70 αυτά παιδιά αφορούν τις επίσημα καταγεγραμμένες περιπτώσεις. Έχουμε εντοπίσει και άλλα παιδιά που λείπουν για καιρό από το σχολείο και εμφανίζουν αργότερα δικαιολογητικά από γιατρούς, γεγονός που μας έχει εφιστήσει την προσοχή», τονίζει.

Παράλληλα, συνολικά οκτώ εκπαιδευτικοί στην Κεντρική Μακεδονία έπαψαν να διδάσκουν καθώς αρνούνται να υποβληθούν σε test ή/και να φορέσουν μάσκα. Στους συγκεκριμένους η πολιτεία έχει προχωρήσει σε αναστολή πληρωμής των μισθών τους.

Πάρε μέρος στην έρευνα αναγνωστών του News 24/7. Αφιέρωσε 3 λεπτά για να απαντήσεις γρήγορα και ανώνυμα! Ξεκίνα εδώ: Έρευνα News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Υπουργείο Παιδείας, εκπαιδευτικοί, Covid-19, Σχολεία
SHARE:

24Media Network