Κερατσίνι: Μαζική η πορεία για τα 9 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Κερατσίνι: Μαζική η πορεία για τα 9 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα
Eurokinissi

Πλήθος κόσμου στην αντιφασιστική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Κερατσίνι με αφορμή τη συμπλήρωση 9 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Μικροεπεισόδια στη Νίκαια και τρεις συλλήψεις.

Χιλιάδες κόσμου συμμετείχε στην αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του “Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη 2022” που ξεκίνησαν τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, για τη συμπλήρωση 9 χρόνων από τη δολοφονία του μουσικού.

Με κεντρικό σύνθημα «Ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στην οδό Παύλου Φύσσα, στο μνημείο όπου δολοφονήθηκε και πραγματοποίησαν πορεία με κατεύθυνση το μπλόκο της Κοκκινιάς.

Αντιφασιστική συγκέντρωση στη μνήμη του Παύλου Φύσσα Aris Oikonomou / SOOC

eurokinissi

Αντιφασιστική συγκέντρωση στη μνήμη του Παύλου Φύσσα Aris Oikonomou / SOOC

Πλήθος κόσμου είχε αρχίσει από νωρίς να συγκεντρώνεται στο σημείο για να αφήσει ένα λουλούδι στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, ενώ λίγο αργότερα ξεκίνησε η πορεία στην κεφαλή της οποίας βρίσκονται οι γονείς του Παύλου Φύσσα, Μάγδα και Παναγιώτης, ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, Γιάννης, καθώς επίσης και συγγενείς και φίλοι.

Μάγδα Φύσσα INTIME

Αντιφασιστική πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα EUROKINISSI

Είναι ημέρα μνήμης. Εννέα χρόνια τίποτα δεν έχει τελειώσει, όλα είναι εκεί, όπως και στα εννέα χρόνια“, δήλωσε μεταξύ άλλων η Μάγδα Φύσσα ενώ προσέθεσε ότι ξεκινάει σε δεύτερο βαθμό η δίκη για την Χρυσή Αυγή. “Μεγάλη δίκη. Κι αυτή θα είναι χρονοβόρα, έχουμε έναν αγώνα μπροστά μας”, ανέφερε.

Αντιφασιστική πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα INTIME

Eurokinissi

Eurokinissi

Μικροεπεισόδια στη Νίκαια – Τρεις συλλήψεις

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν μετά το τέλος της πορείας στο μετρό της Νίκαιας, όταν, ομάδα αγνώστων άναψε φωτιές σε κάδους, προκάλεσε φθορές σε ακυρωτικά μηχανήματα του μετρό και έριξε μολότοφ. Η αστυνομία απάντησε με ρίψη δακρυγόνων, με την κατάσταση να εκτονώνεται γρήγορα.

Οι αρχές προχώρησαν σε 6 προσαγωγές, εκ των οποίων οι τρεις μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Η μία εξ αυτών για κατοχή καπνογόνου και οι άλλες δύο για αντίσταση.

Μεγάλη η πορεία και στη Θεσσαλονίκη

Χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν σήμερα, Κυριακή (19/09) στην καθιερωμένη αντιφασιστική πορεία στη Θεσσαλονίκη που πραγματοποιείται στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, ο οποίος πριν εννέα χρόνια έπεσε νεκρός από το χέρι του Γιώργου Ρουπακιά.

Με κεντρικό σύνθημα «Ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί» αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς, εργατικά σωματεία και μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν αρχικά στην περιοχή της Καμάρας, από όπου και ξεκίνησε η πορεία και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την Τσιμισκή.

Σημειώνεται, όπως αναφέρει το thesstoday.gr, πως την πορεία ακολουθούν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα