Κέρκυρα: Τέσσερις επιχειρήσεις κατέλαβαν παράνομα αιγιαλό στην ίδια αμμουδιά

Κέρκυρα: Τέσσερις επιχειρήσεις κατέλαβαν παράνομα αιγιαλό στην ίδια αμμουδιά
Οργανωμένη παραλία (φωτογραφία αρχείου) Alexandros Michailidis / SOOC

Τα μεικτά κλιμάκια του υπουργείου Οικονομικών συνεχίζουν τους ελέγχους στις παραλίες ανά την Ελλάδα, στον απόηχο του "Κινήματος της Πετσέτας". Νέα πρόστιμα, αυτή τη φορά σε παραλία της Κέρκυρας.

Ελέγχους στην αμμουδιά του Κοντογιαλού, στην Κέρκυρα, πραγματοποίησαν αρμόδια κλιμάκια του υπουργείου Οικονομικών, εντοπίζοντας τέσσερις επιχειρήσεις οι οποίες χρησιμοποιούσαν χώρους του αιγιαλού χωρίς την απαραίτητη μίσθωση, στον απόηχο των πρόσφατων διαμαρτυριών σε πολλές περιοχές της χώρας.

Για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, είτε έχουν ήδη εκδοθεί και επιδοθεί διοικητικά μέτρα, είτε θα εκδοθούν έως την Τετάρτη.

Πάντως, στην περιοχή υπάρχουν και άλλες πέντε νόμιμες επιχειρήσεις, καθώς και μια νόμιμη επιχείρηση θαλάσσιων μέσων αναψυχής.

Ζάκυνθος: Τρεις συλλήψεις για παράνομες ομπρέλες

Στο μεταξύ, στη σύλληψη τριών ατόμων -δύο ιδιοκτητών επιχειρήσεων και του υπευθύνου ενός τρίτου beach bar- προχώρησαν στελέχη Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, έπειτα από ελέγχους σε συνεργασία με την Κτηματική Υπηρεσία στην παραλία του Λαγανά.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, συνελήφθησαν δύο Έλληνες υπήκοοι 65 και 53 ετών και ένας άνδρας 51 ετών αλβανικής καταγωγής, καθώς είτε δεν είχαν καθόλου άδεια και εκμεταλλεύονταν παρανόμως την παραλία βάζοντας ομπρέλες και ξαπλώστρες, είτε είχαν άδεια αλλά για πολύ λιγότερα τετραγωνικά από όσα είχαν καταλάβει.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου είχε αποστείλει έγγραφο στην Κτηματική υπηρεσία, ζητώντας τη συμμετοχή της στην διεξαγωγή των ελέγχων, όπως και έγινε.

Οι τρεις συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ οι έλεγχοι στο νησί θα συνεχιστούν.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα