Κινητοποιήσεις από τους εργαζομένους του ΝΑΤ για το 'νομοσχέδιο-έκτρωμα' για το ασφαλιστικό

Κινητοποιήσεις από τους εργαζομένους του ΝΑΤ για το 'νομοσχέδιο-έκτρωμα' για το ασφαλιστικό

Συμμετοχή στην 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΠΟΥΕΝ για τις 7-8 Ιανουαρίου, ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ. Τι υποστηρίζουν για το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό

Με κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ στο σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, καθώς ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας για το διήμερο 7-8 Ιανουαρίου.

"Το Δ.Σ του Συλλόγου Υπαλλήλων ΝΑΤ καταγγέλλει με τον πιο απερίφραστο τρόπο το νομοσχέδιο – έκτρωμα για το ασφαλιστικό που έδωσε στην δημοσιότητα η κυβέρνηση.

Η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης με την μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων, την κατάργηση του ΕΚΑΣ, τη νέα αφαίμαξη στα εφάπαξ, οδηγούν στην πλήρη φτωχοποίηση την κοινωνία.

Οι εργαζόμενοι στο ΝΑΤ γινόμαστε μάρτυρες ακόμη μια φορά της προσπάθειας να διαλυθεί το αρχαιότερο ασφαλιστικό Ταμείο, το οποίο λόγω της άρρηκτης σύνδεσης με την ναυτιλία για εκατόν πενήντα χρόνια, δεν έχει καμιά σχέση με το νομοθετικό πλαίσιο που λειτουργούν τα άλλα ταμεία.

Οι ιδιαιτερότητες του ναυτικού επαγγέλματος επιβάλλουν όπως και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης, την ύπαρξη ξεχωριστού Ταμείου για τους εν ενεργεία ναυτικούς και συνταξιούχους", αναφέρουν οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ, στην ανακοίνωση που εξέδωσαν την Τρίτη (05/01).

Και συνεχίζουν: "Το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης, προφανώς από πλήρη άγνοια για το πώς λειτουργεί το ΝΑΤ, το εντάσσει σε δύο τμήματα του ενιαίου φορέα, δηλαδή του ΙΚΑ, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι έτσι δεν θα λειτουργήσει, εκτός κι αν αυτό επιδιώκει.

Το ΝΑΤ έχει οικοδομήσει ένα μηχανισμό είσπραξης των εισφορών, που δεν μπορεί να εισαχθεί σε κανένα ενιαίο φορέα. Η επιμονή της κυβέρνησης σε αυτό εξηγείται μόνο εάν υπάρχουν δεσμεύσεις προς τους εφοπλιστές, δηλαδή να οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές στο Ταμείο και ταυτόχρονα να μπορούν να κινούνται τα πλοία ελεύθερα.

Η διάλυση του ΝΑΤ, του ΚΕΑΝ, των Ταμείων Προνοίας και του ΕΛΟΕΝ συμπληρώνει το καθεστώς χάους μετά την διάλυση του Οίκου Ναύτου και οδηγεί τους νέους μακριά από το ναυτικό επάγγελμα, τους εν ενεργεία ναυτικούς στην ιδιωτική ασφάλιση και τους συνταξιούχους στα συσσίτια της αλληλεγγύης.

Οι εργαζόμενοι στο ΝΑΤ θα παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις για να παραμείνει ΑΥΤΟΝΟΜΟ το ΝΑΤ και καλεί όλα τα ναυτεργατικά σωματεία, την ΠΝΟ, όλους τους Συνταξιούχους να συμπαραταχθούμε, όχι μόνο να υπερασπίσουμε το Ταμείο μας, αλλά και να βάλουμε φρένο στον Αρμαγεδώνα του ασφαλιστικού".

SHARE:

24Media Network