Κιβωτός του Κόσμου: Απολύθηκαν τρεις στενοί συνεργάτες του πάτερ Αντώνιου

Πάτερ Αντώνιος
Πάτερ Αντώνιος ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την απόλυση τριών εργαζομένων και στενών συνεργατών του πάτερ Αντώνιου και της πρεσβυτέρας αποφάσισε το νέο ΔΣ της "Κιβωτού του Κόσμου". Συνεχίζονται οι έρευνες για τις κακοποιήσεις και την αμύθητη περιουσία της δομής.

Την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες τόσο για τις σεξουαλικές και σωματικές κακοποιήσεις όσο και για την τέλεση τυχόν οικονομικών εγκλημάτων από τον πατέρα Αντώνιο, την πρεσβυτέρα και συγγενικά τους πρόσωπα, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες καθώς απολύθηκαν τρεις εργαζόμενοι των δομών της "Κιβωτού του Κόσμου".

Συγκεκριμένα, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο ζητά νομική ασυλία προκειμένου να συνεχίσει το έργο του αποφάσισε την απόλυση τριών εργαζομένων, οι οποίοι ήταν και στενοί συνεργάτες του πατέρα Αντωνίου και της Σταματίας Γεωργαντή.

ADVERTISING

Πιο συγκεκριμένα, εκτός της Οργάνωσης τέθηκαν:

- Ο 35χρονος παιδαγωγός από τη δομή της Πωγωνιανής που έχει καταγγελθεί για βίαιες και κακοποιητικές συμπεριφορές,

- Η σύζυγος του 35χρονου, επίσης από τη δομή της Πωγωνιανής, κοινωνική λειτουργός και μέλος του προηγούμενου ΔΣ και

- Ο 35χρονος με καταγωγή από το Ιράκ, ο οποίος ήταν γενικός διευθυντής της "Κιβωτού".

Υπενθυμίζεται ότι η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος προχώρησε στον έλεγχο των δηλώσεων του πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας που εκ της θέσεώς της υποχρεούτο να υποβάλλει ετησίως ως διαχειρίστρια της "Κιβωτού". Στόχος είναι να ερευνηθεί αν έχει δηλώσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν προκύψει ότι αποτελούν ιδιοκτησία της.

Αναλυτικότερα, ο επικεφαλής της Αρχής, επίτιμος Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή να διενεργηθεί εξονυχιστικός έλεγχος στις δηλώσεις "πόθεν έσχες" της πρεσβυτέρας παράλληλα με τον γενικευμένο οικονομικό έλεγχο που πραγματοποιεί ήδη η Αρχή για τα οικονομικά πεπραγμένα της "Κιβωτού".

Η εντολή του κ. Βουρλιώτη είναι να ελεγχθούν άμεσα οι δηλώσεις της υπόχρεης σε υποβολή "πόθεν έσχες", λόγω της θέσεως που κατείχε στον ΜΚΟ, πρεσβυτέρας, ώστε να να διαπιστωθεί αν σε αυτές περιλαμβάνονται όλα τα οικονομικά στοιχεία που διαθέτει η ίδια ή αν έχει αποκρύψει ακίνητα ή οποιαδήποτε άλλα υλικά και μη περιουσιακά στοιχεία.

Μέσω του ελέγχου στα "πόθεν έσχες" της πρεσβυτέρας η Αρχή ουσιαστικά εισέρχεται και στα οικονομικά του ιερέα συζύγου της, καθώς η πρεσβυτέρα υποχρεούται από τον νόμο να δηλώνει, πλην των δικών της περιουσιακών στοιχείων και όσα κατέχουν ο σύζυγός της και πρώτου βαθμού συγγενικά της πρόσωπα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κιβωτός του Κόσμου, Πάτερ Αντώνιος
SHARE:

24Media Network