Κλειστή η Σταδίου, στο υπ. Εργασίας εργαζόμενοι του Ειδικού Προγράμματος του ΟΑΕΔ

Κλειστή η Σταδίου, στο υπ. Εργασίας εργαζόμενοι του Ειδικού Προγράμματος του ΟΑΕΔ
Οι εργαζόμενοι διαδηλώνουν έξω από το Υπουργείο Εργασίας

Συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείου Εργασίας έχουν εργαζόμενοι σε δημόσιους φορείς μέσω του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ.

Οι εργαζόμενοι στο Ειδικό Πρόγραμμα Απασχόλησης του ΟΑΕΔ, που πραγματοποίησαν άλλη μια κινητοποίηση την περασμένη εβδομάδα, κατηγορούν το υπουργείο, λέγοντας πως δεν πήραν καμία απάντηση από την συνάντηση της περασμένης εβδομάδας, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου να τους λέει τότε πως δεν γνωρίζει το πρόγραμμα και πως τα αιτήματά τους δεν αφορούν το υπουργείο.

Με σύνθημα “Θέλουμε Ελλάδα, θέλουμε δουλειά” οι διαδηλωτές έχουν αφήσει στο έδαφος βαλίτσες με τα πτυχία τους και αυτοκόλλητα αεροδρομίων. Εξαιτίας της διαμαρτυρίας, αυτή την ώρα έχει σταματήσει η κυκλοφορία στον οδό Σταδίου.

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος απασχολούνται 5.500 άνεργοι πτυχιούχοι ηλικίας 22-29 ετών, σε υπηρεσίες όπως ο ΕΦΚΑ, η Επιθεώρηση Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία, ο ΟΑΕΔ, φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών κ.ά. Το πρόγραμμα ξεκίνησε στην αρχή του έτους και λήγει στο τέλος του 2019, με τους εργαζόμενους να διεκδικούν άμεση ανανέωση των συμβάσεων για χρονική διάρκεια ίση με την αρχική προκήρυξη και παράλληλη «εκκίνηση διαδικασιών για τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα