Η Κωνσταντίνα Κούνεβα θυμάται την επίθεση με βιτριόλι: "Κάηκαν τα πνευμόνια μου"

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
Αποτελέσματα των εκλογών στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου 26/05/2019. (EUROKINISSI/ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ) EUROKINISSI

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα θυμάται την επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι, το 2008, από αγνώστους. Οι περιγράφες της συγκλονίζουν.

Στην εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο ΜEGA μίλησε το απόγευμα της Πέμπτης, η Κωνσταντίνα Κούνεβα. Η πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τα όσα συνέβησαν στην 34χρονη Ιωάννα το πρωί της Τρίτης, θυμάται την επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε η ίδια από αγνώστους το 2008.

Στις 22 Δεκέμβρη του 2008 δύο άγνωστοι την περιέλουσαν με καυστικό υγρό και την υποχρέωσαν να το καταπιεί, με αποτέλεσμα να χάσει την όραση από το ένα της μάτι αλλά και να υποστεί βλάβες στο πρόσωπο και σε εσωτερικά της όργανα.

"Θυμήθηκα πόσο γρήγορα χάνεται η φωνή, πόσο γρήγορα χανόταν η όραση, και πόσο γρήγορα έλιωσε το μπουφάν, τα ρούχα πάνω μου και κάηκε το δέρμα μου. Δεν πήρε ούτε πέντε λεπτά. Ο πόνος ήταν ανυπόφορος. Όταν με είδαν οι νοσηλευτές από το ΕΚΑΒ, όταν ήρθαν, άρχισαν να τρέμουν και δεν ήξεραν πώς να με πιάσουν. Πώς να μου βάλουν τα φάρμακα ενδοφλέβια για να με βοηθήσουν".

Κάηκαν οι φωνητικές μου χορδές, τα πνευμόνια, ο οισοφάγος. Περίπου το μισό βάρος από το κεφάλι μου είχε καεί

Σηκώθηκε αυτός που ήταν μπροστά μου, και ήρθε κοντά στο πρόσωπό μου και ξαφνιάστηκα. Και εκείνη τη στιγμή έριξε το βιτριόλι. Δεν χρειάστηκε να επέμβει ο δεύτερος. Ήταν κάπου εκεί και παρακολουθούσε. Μετά εξαφανίστηκαν, αμέσως. Το βιτριόλι μπήκε στο στόμα μου, ήταν ανοιχτό επειδή ξαφνιάστηκα. Πιστεύω και με την Ιωάννα το ίδιο έχει γίνει, γιατί θα ξαφνιάστηκε η κοπέλα, όπως και εγώ.

Μόνο από τις αναθυμιάσεις στα πνευμόνια και τον οισοφάγο, κάηκαν οι φωνητικές μου χορδές, τα πνευμόνια, ο οισοφάγος. Περίπου το μισό βάρος από το κεφάλι μου είχε καεί. Έντεκα χρόνια μετά στην εμφάνισή μου έχει γίνει ένα πολύ πετυχημένο έργο. Και μέσα μου, έγινε καταπληκτικό έργο. Απλά, το να ζεις με αυτό είναι μεγάλος αγώνας.

Έχω κάνει πάνω από 30 χειρουργεία, και ακόμα έχω μπροστά μου.

Είναι εγκληματική δράση. Αυτό είναι σίγουρο. Και είναι ένα χημικό όπλο. Δεν μπορούμε να το εξετάζουμε με άλλους τρόπους. Για αυτό το χημικό όπλο, όμως, που το δημιουργούν μόνοι τους άνθρωποι στα σπίτια τους, υπάρχει νόμος από το 2009 από την ΕΕ, και δεν τηρείται ακόμα στην Ελλάδα. Πρέπει αφού είναι νομοθέτημα της ΕΕ να το έχουμε υιοθετήσει", ανέφερε χαρακτηριστικά η Κωνσταντίνα Κούνεβα για την εγκληματική επίθεση που δέχτηκε το 2008.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Επίθεση με βιτριόλι, MEGA, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE: