Κωνσταντίνος Αγγελίδης: Δικαίωση για τον παρουσιαστή - Αποκλειστική ευθύνη του οδηγού λεωφορείου για το τροχαίο

Ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης
Ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης PAPADAKIS PRESS

Το Εφετείο της Αθήνας επιδίκασε αποζημίωση στον παρουσιαστή για το τροχαίο που του είχε προκαλέσει σοβαρές σωματικές βλάβες τα Χριστούγεννα του 2017.

Στην αποκλειστική ευθύνη του οδηγού του λεωφορείου για το τροχαίο που οδήγησε στην καθημερινή μάχη του Κωνσταντίνου Αγγελίδη από τα Χριστούγεννα του 2017 μέχρι σήμερα, κατέληξε το Εφετείο της Αθήνας, επιδικάζοντας αποζημίωση στον παρουσιαστή.

Το δικαστήριο σε δεύτερο βαθμό με την υπ’ αριθμ. 4754/2022 απόφασης του, έκρινε πως το ποσοστό συνυπαιτιότητας του Κων. Αγγελίδη που το βράδυ του ατυχήματος οδηγούσε τη μηχανή του δίχως να φοράει κράνος, δεν μπορεί να ξεπερνά το 20%, σε αντίθεση με την πρωτόδικη απόφαση που έθεσε ως ποσοστό το 30%. Αυτό επί της ουσίας, οδηγεί στην επιδίκαση υψηλότερου ποσοστού αποζημίωσης σε σχέση με την απόφαση του Πρωτοδικείου λίγα χρόνια νωρίτερα.

Ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης το Δεκέμβριο του 2017 είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό από ένα τροχαίο ατύχημα, εξαιτίας του οποίου υπέστη σοβαρές σωματικές βλάβες που δεν έχουν αποκατασταθεί έως σήμερα. Για το λόγο αυτό μέσω των συγγενών του προχώρησε στην κατάθεση αγωγής, με την οποία διεκδικούσε ένα υψηλό χρηματικό ποσό ως αποζημίωση τόσο για ηθική βλάβη όσο και όσο και για τις σωματικές βλάβες. Όπως αναφερόταν στην αγωγή, το ποσό που ζητούσε αφορούσε στην πλήρη οικονομική κάλυψή της αποκατάστασής της υγείας του, τη δαπάνη της αποκλειστικής νοσοκόμας καθώς και τα εισοδήματα που είχε απωλέσει και θα απωλέσει μη μπορώντας να εργαστεί.

Η κατάσταση της υγείας του

Ο Άγης Τάτσης, πληρεξούσιος δικηγορος του παρουσιαστή, προχώρησε σε δηλώσεις σχετικά με τη δικαστική απόφαση, ενώ αναφέρθηκε και στην υγεία του Κ. Αγγελίδη: "Πέντε χρόνια μετά, από το τραγικό βράδυ της παραμονής Χριστουγέννων το ’17, ο Κωνσταντίδος Αγγελίδης έχει σημεία βελτίωσης. Έχουμε βελτίωση και στο νοητικό επίπεδο και στο κινητικό. Δίνει έναν αγώνα να κάνει τις στοιχειώδεις ενέργειες αυτοσυντήρησης και αυτοεξυπηρέτησης.

Σε αυτό τον αγώνα στάθηκε δίπλα του βράχος η σύζυγος του κατά τρόπο συγκλονιστικό και βεβαίως, με αφορμή την βελτίωση της υγείας του Κωνσταντίνου, εκ μέρους του ίδιου, της οικογένειας του και κυρίως του ανήλικου παιδιού του θέλουμε να ευχαριστήσουμε και εσάς κυρία Στεφανίδου γιατί από την πρώτη στιγμή σταθήκατε δίπλα του, βοηθήσατε με πολλούς τρόπους την οικογένεια".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τροχαία Ατυχήματα, Δικαιοσύνη
SHARE:

24Media Network