Κόρινθος: Εντοπίστηκε πλοίο με 46 κιλά κοκαΐνης

Κόρινθος: Εντοπίστηκε πλοίο με 46 κιλά κοκαΐνης
Λιμενικό Σώμα

Τουλάχιστον 46 κιλά κοκαΐνης μετέφερε φορτηγό πλοίο που εντοπίστηκε στην περιοχή την Ισθμίων. Τα μέλη του πληρώματος συνελήφθησαν.

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση 46,71 κιλών κοκαΐνης σε φορτηγό πλοίο στην Κόρινθο και στις συλλήψεις συνολικά 23 αλλοδαπών- μελών του πληρώματός του, προέβησαν χθες το απόγευμα στελέχη του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Το πλοίο είχε αναχωρήσει από λιμάνι της Βραζιλίας και επρόκειτο να καταπλεύσει σε παράκτια εγκατάσταση στην περιοχή Καλαμάκι Ισθμίων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, την 26/04/2021 το πλοίο ονόματι ”SKYROS” σημαίας νήσων Μάρσαλ αγκυροβόλησε σε θαλάσσια περιοχή Ισθμίων, όπου πραγματοποιήθηκε έλεγχος υφάλων από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού. Κατά τον έλεγχο εντοπίστηκε και εν συνεχεία ανασύρθηκε από τα ύφαλα του πλοίου και εντός του χώρου των οχετών αναρρόφησης, ένας σάκος εντός του οποίου υπήρχαν τριάντα οκτώ πλαστικές συσκευασίες περιέχουσες ναρκωτική ουσία κοκαΐνης του προαναφερθέντος βάρους. Ακολούθησε περαιτέρω έρευνα σε εσωτερικούς χώρους του πλοίου από κλιμάκιο στελεχών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου, συνοδεία αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και του λιμεναρχείου Ναυπλίου αντίστοιχα, καθώς και στελεχών των Γραφείων Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Κορίνθου και Ναυπλίου, χωρίς ευρήματα.

Σε ερευνητικό και ελεγκτικό επίπεδο, συνεργάστηκαν η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής (Δ.Α.Α./Υ.Δ.Ν.) και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Σανταρέμ της Βραζιλίας, με προορισμό λιμενική εγκατάσταση στα Ίσθμια έμφορτο με 22.500 Μετρικούς Τόνους σογιόσπορο.

Από το το Β’ Λιμενικό Τμήμα Ίσθμιας του Λιμεναρχείου Κορίνθου που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, ενώ οι κατασχεθείσες ποσότητες θα αποσταλούν στη Χημική Υπηρεσία Κορίνθου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα