Από τις 25 Δεκεμβρίου σε ισχύ η 10ήμερη καραντίνα για ταξιδιώτες από Μεγάλη Βρετανία

Από τις 25 Δεκεμβρίου σε ισχύ η 10ήμερη καραντίνα για ταξιδιώτες από Μεγάλη Βρετανία
Το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος σε καιρό κορονοϊού Eurokinissi

Από τις 25 και όχι από τις 22 Δεκεμβρίου, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά, θα παραμένουν σε υποχρεωτική 10ήμερη καραντίνα όσοι έρχονται στη χώρα μας από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αλλάζουν για άλλη μία φορά τα δεδομένα για τους ταξιδιώτες που φθάνουν στην Ελλάδα από το Ηνωμένο Βασίλειο, έπειτα από τον εντοπισμό νέου στελέχους κορονοϊού στη χώρα.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοίνωσε νέα ημερομηνία έναρξης ισχύος της νέας αεροπορικής οδηγίας (notam) για τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία θα ισχύει από την Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου και ώρα 06.00 το πρωί έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στην Ελλάδα με πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο θα υπόκεινται σε rapid test και σε δεκαήμερο (10) υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό κατ’ οίκον ή στον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στη φόρμα PLF, εκτός αν παραμένουν στην Ελλάδα για μικρότερο χρονικό διάστημα, οπότε ο προσωρινός περιορισμός ισχύει για αυτό το χρονικό διάστημα, δηλαδή μέχρι την αναχώρησή τους. Προκειμένου να βγουν από την καραντίνα οι αφιχθέντες από το Ην. Βασίλειο θα πρέπει να υποβληθούν σε νέο PCR τεστ όταν συμπληρωθεί το 10ήμερο, το οποίο να είναι αρνητικό για να γίνει η άρση του υποχρεωτικού προληπτικού περιορισμού.

Επίσης συνεχίζει να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών από το εξωτερικό συμπεριλαμβανομένων και των ταξιδιωτών από το Ην. Βασίλειο να έχουν αρνητικό μοριακό (PCR) τεστ 72 ωρών και να συμπληρώνουν υποχρεωτικά την φόρμα PLF προκειμένου να εισέλθουν στην

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ


Σε κάθε περίπτωση πάντως υπενθυμίζεται ότι η εκτίμηση των ειδικών είναι ότι τα εμβόλια θα είναι αποτελεσματικά και απέναντι σε μεταλλάξεις του κορονοϊού, χάρη στη νέα τεχνολογία που εφαρμόζεται για πρώτη φορά και η οποία καλύπτει ένα φάσμα πρωτεϊνών που μπορεί να εμποδίσει και μεταλλαγμένα στελέχη.

Ακόμη κι αν ο ιός μεταλλαχθεί σε πιο ανθεκτική μορφή, τα εμβόλια μπορούν να τροποποιηθούν για να είναι εκ νέου αποτελεσματικά, όπως γίνεται κάθε χρόνο με το εμβόλιο της γρίπης, επισήμανε εξάλλου ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής πολιτικής της υγείας στο London School of Economics.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα