Τι SMS θα στέλνουμε και ποιο χαρτί θα έχουμε για να πάμε να ψωνίσουμε

Τι SMS θα στέλνουμε και ποιο χαρτί θα έχουμε για να πάμε να ψωνίσουμε
Αστυνομικός κάνει έλεγχο σε οχήματα στο Σύνταγμα AP

Πώς μπορούμε να κάνουμε τα ψώνια μας από την ερχόμενη Δευτέρα. Τι μήνυμα θα στέλνουμε. Από την Κυριακή η απαγόρευση κυκλοφορίας μετατίθεται κατά μία ώρα.

Το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των κουρείων όλης της χώρας, με διευρυμένο ωράριο και όλων των μικρών βιβλιοπωλείων με δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου και με ανώτατο όριο 4 πελάτες από την ερχόμενη Δευτέρα (14/12), ανακοίνωσαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως τόνισαν η απαγόρευση κυκλοφορίας διατηρείται, ωστόσο από την Κυριακή (13/12) μετατίθεται για μία ώρα αργότερα (22:00-05:00).

Οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους είτε μέσω e-shop, είτε μέσω του “click away” στέλνοντας τον κωδικό 2 στο 13033. Ο πελάτης για να μετακινηθεί νόμιμα, θα πρέπει να εχει ηλεκτρονική απόδειξη αγοράς ή SMS από το κατάστημα, που θα αναφερει την επωνυμία της επιχείρησης, το ΑΦΜ της, την επωνυμία του πελάτη και την ακριβή ώρα παραλαβής.

Εάν παρατηρηθεί καταστρατήγηση της δυνατότητας αυτής για βόλτες, θα σταματήσει και το click away. Επιχειρήσεις που θα δέχονται πελάτη μεσα στο κατάστημα θα έχουν διοικητικες κυρώσεις με αναστολή λειτουργιας από 15 έως 90 ημέρες και πρόστιμο έως 50.000 ευρω.

“Αν παρατηρηθούν εικόνες συνωστισμού απλά και μόνο για να κάνουν κάποιοι άσκοπες μετακινήσεις, σε αυτή την περίπτωση θα αναγκαστούμε να αποσύρουμε τη λετουργεία. Η διαδικασία γίνεται με την προϋπόθεση ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε τι κάνουμε”, τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Τέλος, απαγορεύονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό και την περίοδο των εορτών, με μόνη εξαίρεση την επανένωση οικογενειών για άτομα που εργάζονται σε άλλο νομό και με απόδειξη το Ε9.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα