Κορονοϊός: 11 κρούσματα στο 401 – Ασθενείς και νοσηλευτές αυτοί που προσβλήθηκαν

Κορονοϊός: 11 κρούσματα στο 401 – Ασθενείς και νοσηλευτές αυτοί που προσβλήθηκαν
ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΚΑΤΕΧΑΚΗ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΜΕ ΤΟ 401 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ (-- ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI Eurokinissi

Απόστρατος της Ελληνικής Αστυνομίας που νοσηλεύονταν για άλλο λόγο στο νοσοκομείο βρέθηκε θετικός στον ιό στο πλαίσιο ιχνηλάτησης άλλου ασθενή.

Στο νοσοκομείο 401 εντοπίστηκαν τα 11 από τα συνολικά 21 νέα κρούσματα κορονοϊού τα οποία ανακοινώθηκαν σήμερα, Τετάρτη (06/5), από τον κ. Σωτήρη Τσιόδρα. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας απόστρατος της Ελληνικής Αστυνομίας ο οποίος νοσηλεύονταν για άλλο λόγο στο νοσοκομείο, βρέθηκε θετικός στον ιό. Από τον ιό φαίνεται να έχουν προσβληθεί και άλλοι ασθενείς αλλά και κάποια άτομα από το υγειονομικό προσωπικό. Η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε γενικές γραμμές δεν έχουν εντοπιστεί πολλά κρούσματα στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας, ενώ και στο σύνολο των 11 σημερινών κρουσμάτων τα άτομα είναι επαφές και όχι μέλη των Σωμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης 21 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 2.663. Τα 11 από τα κρούσματα εντοπίστηκαν σε δομή των Ενόπλων Δυνάμεων.

O κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε επίσης ότι το τελευταίο 24ωρο έχει καταγραφεί ένας νέος θάνατος, με τον συνολικό αριθμό στην Ελλάδα να φτάνει τους 147, οι 40 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 36 ασθενείς, 8 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών και το 97% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 82 ασθενείς, έχουν εξέλθει των ΜΕΘ

Το 55,5% των κρουσμάτων αφορά άνδρες ενώ τα 603 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.326 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 93% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 87.052 κλινικά δείγματα.

Η ανακοίνωση του υπ. Άμυνας:

Διευκρινίζεται σε ό,τι αφορά κρούσματα κορωνοϊού “Covid-19” σε Υγειονομική Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, ότι κατόπιν ελέγχου επιβεβαιώθηκε σήμερα, 6 Μαΐου 2020, κρούσμα σε ένα εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων και σε νοσηλευόμενο από τις 26 Απριλίου, απόστρατο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας στο 401 ΓΣΝΑ.

Επιπλέον ιχνηλατήθηκαν ως θετικά κρούσματα δύο μέλη της οικογένειάς του, ένας επισκέπτης, τρεις αποκλειστικές νοσοκόμες, καθώς και τρεις νοσηλευόμενοι στον ίδιο θάλαμο, οι οποίοι δεν είναι εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό αλλά δικαιούχοι νοσηλείας σε στρατιωτικό νοσοκομείο και μόνο. Συνεπώς, όπως προκύπτει από τον έλεγχο στις αρμόδιες Υγειονομικές Υπηρεσίες, μόνο ένα εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων συμπεριλαμβάνεται στα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα. Ως εκ τούτου οι αναφορές περί «κρουσμάτων στις Ένοπλες Δυνάμεις» δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα