Κορονοϊός: 26 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 8 εντοπίστηκαν στην Αττική

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε ελληνικό νησί.

Πληθαίνουν τα νέα περιστατικά κορονοϊού στη χώρα, καθώς το απόγευμα της Παρασκευής ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 26 ακόμη. Στα 4135 το σύνολο, στα 10 τα εισαγόμενα

Συνεχίζεται με σταθερό ρυθμό η εξάπλωση της επιδημίας κορονοϊού στην Ελλάδα.

Ειδικότερα το απόγευμα της Παρασκευής ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 26, εκ των οποίων τα 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Σχετικά με τα νέα κρούσματα:

  • 6 όπως είπαμε επιβεβαιώθηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
  • 4 είναι εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
  • 8 βρέθηκαν στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
  • 5 στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
  • 1 στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας,
  • 1 στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής
  • 1 στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 4135 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 54.6% άνδρες. Τα 1155 (27.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2086 (50.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 201 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 8 (87.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών κι τo 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Επίσης 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορονοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 436510 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 6202 (1.4%) ήταν θετικά στον κορονοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός
SHARE: