Κορονοϊός: Αλλάζει ο χάρτης – Ποιες περιοχές είναι στο “πορτοκαλί” και στο “κόκκινο”

Κορονοϊός: Αλλάζει ο χάρτης – Ποιες περιοχές είναι στο “πορτοκαλί” και στο “κόκκινο”
Ο Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας

Πώς διαμορφώνεται ο Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τις 6 το πρωί της Παρασκευής. Ποιες περιοχές αφορούν οι αλλαγές και τα νέα μέτρα.

Σε γενικό συναγερμό βρίσκεται η χώρα τα τελευταία 24ωρα, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού που ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ αυξάνονται βαθμιαία και επικίνδυνα.

Με τον αριθμό των μολύνσεων των δύο προηγούμενων ημερών να έχει ξεπεράσει τις 800, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέα μέτρα το απόγευμα της Πέμπτης, τα οποία αφορούν στις περιοχές με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο, μερικές εκ των οποία μάλιστα, έχουν τοποθετηθεί σε υψηλότερο επίπεδο στη χαρτογράφηση της επιδημίας ανά την Ελλάδα.

Η διαρκής αύξηση των κρουσμάτων σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας έφερε και αλλαγές στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας κατόπιν εισηγήσεως της Επιτροπής. Αλλαγές που ισχύσουν από τις 6 το πρωί της Παρασκευής και αφορούν συγκεκριμένες περιοχές.

  • Σε επίπεδο 4-αυξημένου κινδύνου τίθεται η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.
  • Στο επίπεδο 3- αυξημένης επιτήρησης παραμένουν τα Γιάννενα μια και οι δείκτες επικινδυνότητας είναι οριακοί μεταξύ των 2 επιπέδων και η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί, σε 3 ημέρες, το Σάββατο 24 Οκτωβρίου.
  • Αυξάνεται το επίπεδο συναγερμού σε επίπεδο 3-αυξημένης επιτήρησης για τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Βοιωτίας, Λάρισας και Σερρών.

Πιο αναλυτικά, στο επίπεδο 3 είναι: Νομός Πέλλας, Ιωαννίνων, Τρικάλων, Καρδίτσας, Αχαΐας, Ηρακλείου, Περιφέρεια Αττικής και Ζάκυνθος, Σαντορίνη, Κύθνος, Κέα, Μύκονος, Σίκινος, Φολέγανδρος, Ανάφη, Λέσβος, Σάμος, ενώ από την Παρασκευή σε αυτές προστίθενται οι Περιφέρειες Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Σερρών και Βοιωτίας. Στο επίπεδο 4 είναι ο Νομός Κοζάνης και σήμερα, Παρασκευή αναβαθμίζεται και ο Νομός Καστοριάς.

Τα μέτρα για τις επιβαρυμένες περιοχές

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά τις παραπάνω περιοχές και όσες ακόμη ενδέχεται να τοποθετηθούν σε αυτά τα επίπεδα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε νέα μέτρα, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, αλλά και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:30 έως τις 5 το πρωί.

Τα μέτρα αυτά θα τεθούν σε ισχύ στις 6 το πρωί του Σαββάτου και θα εφαρμοστούν στις περιοχές των επιπέδων 3 και 4, δηλαδή στις “πορτοκαλί” και “κόκκινες” περιοχές του σχετικού χάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Πέμπτης ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 882 νέα κρούσματα και 15 θανάτους, αριθμοί που αποτελούν αρνητικό ρεκόρ.

Δείτε τον χάρτη της Πολιτικής Προστασίας, όπως διαμορφώνεται το πρωί της Παρασκευής:


Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα