Κορονοϊός: Αποσωληνώθηκαν τρεις ασθενείς στο Σωτηρία

Κορονοϊός: Αποσωληνώθηκαν τρεις ασθενείς στο Σωτηρία
Νοσοκομείο η Σωτηρία Eurokinissi

Νίκη των Ελλήνων γιατρών στη μάχη της αντιμετώπισης του κορονοϊού. Κατάφεραν να επιβληθούν στις επιπλοκές που προκάλεσε ο ιός.

Τρεις ασθενείς που νοσηλευόντουσαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Σωτηρία» κατάφεραν με τη βοήθεια του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου, να ξεπεράσουν τον θανάσιμο κίνδυνο από τις σοβαρές επιπλοκές που τους προκάλεσε ο κορονοϊός. Λόγω της θετικής αυτής εξέλιξης αποφασίστηκε η αποσωλήνωσή τους, ένα ιδιαίτερα θετικό γεγονός καθώς φαίνεται ότι ο ιός δεν είναι ανίκητος ούτε και στα σοβαρά περιστατικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρόκειται για τους πρώτους ασθενείς που αποσωληνώνονται από Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στην Ελλάδα.

Η κατάστασή τους είχε επιδεινωθεί τις προηγούμενες ημέρες και χρειάστηκε να διασωληνωθούν. Οι ασθενείς όμως έδειξαν να ανταποκρίνονται στο θεραπευτικό πρωτόκολλο που ακολουθήθηκε και η κατάστασή τους βελτιώθηκε. Έτσι οι γιατροί τού «Σωτηρία» έκριναν ότι μπορούν να τους αποσωληνώσουν.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια νίκη των γιατρών και του υπολοίπου προσωπικού των ΜΕΘ που το τελευταίο διάστημα δίνουν τον δικό τους αγώνα απέναντι σε έναν εν πολλοίς άγνωστο εχθρό.

Να επισημάνουμε ότι στις ΜΕΘ μπαίνουν ασθενείς με κορονοϊό των οποίων η κατάσταση υγείας επιδεινώνεται, ενώ διασωληνώνονται εκείνοι που χρειάζονται περαιτέρω υποστήριξη λόγω των σοβαρών επιπλοκών που προκαλεί ο ιός.

Με βάση τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες ο κ. Τσιόδρας, σε κλίνες εντατικής βρίσκονται 57 αυτές ασθενείς εκ των οποίων μέχρι χθες οι 54 ήταν διασωληνωμένοι.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα