Κορονοϊός: Στους 317 οι νεκροί στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Στους 317 οι νεκροί στην Ελλάδα
Ασθενής που κατέληξε σε εντατική. AP

Δύο ηλικιωμένες γυναίκες έχασαν τη ζωή τους στο ΑΧΕΠΑ και σε γηροκομείο στον Εύοσμο από επιπλοκές του κορονοϊού.

Μεγαλώνει ο κατάλογος των θανάτων από κορονοϊό στην Ελλάδα, καθώς δύο ακόμη γυναίκες έχασαν τη ζωή τους στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μία 84χρονη η οποία έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ και μια 97χρονη η οποία κατέληξε στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου και προέρχονταν από το γηροκομείο στον Εύοσμο.

Πλέον το σύνολο των συμπολιτών μας που έχουν καταλήξει από την επιδημία κορονοϊού φτάνουν στους 317.

Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα σήμερα ένας ακόμη συμπολίτης μας ανακοινώθηκε ότι έχασε τη ζωή του από επιπλοκές του ιού. Πρόκειται για έναν άντρα 65 ετών που νοσηλευόταν σε κλίνη ΜΕΘ στο ΑΧΕΠΑ από την 19η Αυγούστου και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τρίτη 15/9 ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 310 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 30 σχετίζονται με γνωστές συρροές και 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Επίσης χθες είχαμε 3 καταγεγραμμένους θανάτους και 313 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 116 (37%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες βράδυ κατέληξε ένας 85χρονος στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών στους 314 .

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα