Κορονοϊός: Εξετάζεται η εκ περιτροπής εργασία για εργαζόμενους γονείς

Κορονοϊός: Εξετάζεται η εκ περιτροπής εργασία για εργαζόμενους γονείς
shutterstock

Μέσα στην ημέρα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για την χορήγηση άδειας τους εργαζόμενους γονείς, μετά το κλείσιμο των σχολέιων.

Εντός της ημέρας αναμένονται οι επισημες ανακοινώσεις για το τι θα γίνει με τις γονικές άδειες μετά και το κλείσιμο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ένα μέτρο αναγκαίο λόγω του κορονοϊού αλλά που αποσταθεροποιεί την καθημερινότητα χιλιάδων εργαζομένων καθώς τα παιδιά τους θα παραμένουν στο σπίτι.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υπουργός ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είπε οτι ένα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι η εκ περιτροπής εργασία, δηλαδή να πηγαίνει στη δουλειά κάποιες ώρες ο ένας γονέας και κάποιες ο άλλος. Στόχος, όπως είπε, να βρεθεί τρόπος ώστε πάντα και είναι κάποιος στο σπίτι με τα παιδιά.

Τόνισε επίσης πως θα δοθεί επιχορήγηση στις επιχειρήσεις, για το κόστος των ασφαλιστικών εισφορών, ωστε να στηρίξουν τα μέτρα που θα ληφθούν για τους εργαζόμενους. Για την άδεια που θα πάρουν οι εργαζόμενοι είπε πως κάποιες μέρες θα θεωρηθούν έκτακτη άδεια και κάποιες θα είναι από την προβλεπόμενη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα