Κορονοϊός: Πώς θα καλυφθούν οι χαμένες ώρες διδασκαλίας στα σχολεία μετά το λουκέτο

Κορονοϊός: Πώς θα καλυφθούν οι χαμένες ώρες διδασκαλίας στα σχολεία μετά το λουκέτο
Κλειστό σχολείο λόγω κορονοϊού AP

Δεν αποκλείεται να παραμείνουν κλειστά τα εκπαιδευτικά ιδρύματα περισσότερο από δύο εβδομάδες, Ακόμα και επέκταση της σχολικής χρονιάς εξετάζει η κυβέρνηση. Τι θα γίνει με τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Το ενδεχόμενο να μειωθεί η ύλη των μαθημάτων ή και να επεκταθεί η σχολική χρονιά εξετάζει η κυβέρνηση, μετά το λουκέτο 14 ημερών που έβαλε στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ως μέτρο αποτροπής εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σχολεία, πανεπιστήμια, ΙΕΚ, φροντιστήρια και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι τις 25 Μαρτίου, σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση.

Η υπουργός Παιδείας, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραταθεί το “λουκέτο” στα εκπαιδευτικά ιδρύματα λέγοντας οτι η σχετική απόφαση θα ληφθεί λίγο πριν από τη λήξη της αναστολής των 14 ημέρων. “Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Στο υπουγείο  παιδείας έχουμε ετοιμαστεί για αναστολή δύο εβδομάδων και περισσότερο”.

Η Νίκη Κεραμέως διαβεβαίωσε οτι η σχολική χρονιά δεν πρόκειται να χαθεί. Εξήγησε ότι το υπουργείο Παιδείας εξετάζει όλα τα σενάρια και δεν απέκλεισε την επιμήκυνση της σχολικής χρονιάς. Σε πρώτη φάση για την αναστολή λειτουργίας 2-3 εβδομάδων θα μειωθεί η διδακτική ώρα από 45 σε 35 λεπτά, θα αναμορφωθεί το ωράριο και θα περικοπούν οι περίπατοι. «Αν πάμε συνολικά σε μεγαλύτερης διάρκειας αναστολή τότε θα πρέπει να δούμε και άλλα μέτρα όπως είναι η επιμήκυνση της σχολικής χρονιάς και η  μείωση της ύλης. Άρα έχουμε όλα τα σενάρια ανοιχτά και θα δούμε πως θα εξελιχθεί η εξάπλωση του ιού», είπε η Νίκη Κεραμέως.

Για τις Πανελλήνιες η υπουργός Παιδείας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν ακόμη και τον Ιούλιο αν χρειαστεί.

Χθες, μιλώντας στον ΑΝΤ1 η υπουργός ανέφερε οτι “θα εξεταστεί ακόμη και το ενδεχόμενο να γίνουν μαθήματα σε ημέρες των διακοπών για το Πάσχα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα