Κορονοϊός: Έβδομος νεκρός στην Ελλάδα

Γιατροί σε νοσοκομείο
Γιατροί σε νοσοκομείο AP

Κατέληξε ηλικιωμένος που νοσηλευόταν στο Μαμάτσειο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης. Πρόκειται για άνδρα άνω των 80 ετών, που είχε προσβληθεί από κορονοϊό.

Στους επτά ανέρχονται οι νεκροί στην Ελλάδα από κορονοϊό καθώς το πρωί της Παρασκευής κατέληξε ένας ηλικιωμένος.

Πρόκειται για άνδρα άνω των 80 ετών που νοσηλεύονταν στο Μαμάτσειο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης και σύμφωνα με πληροφορίες έπασχε από σοβαρά υποκειμένα νοσήματα.

ADVERTISING

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, ο άνδρας από την Δαμασκηνιά, νοσηλευόταν εδώ και τέσσερις ημέρες στο νοσοκομείο. Είχε μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το χωριό που βρίσκεται σε καραντίνα.

Είναι το πρώτο θύμα του κορονοϊού στο νοσοκομείο Κοζάνης.

Υπενθυμίζεται ότι η Δαμασκηνιά είναι ένα από τα δύο χωριά του Δήμου Βοΐου Κοζάνης ( Δαμασκηνιά και Δραγασιά) όπου έχει επιβληθεί καραντίνα λόγω κορονοϊού. Οι αρχές οδηγήθηκαν σε αυτή την απόφαση, καθώς πρόκειται για δύο χωριά που έχουν εμφανίσει πολλούς νοσούντες από τον κορονοϊό.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Και ο έβδομος θάνατος αφορά άνδρα όπως και οι υπόλοιποι έξι, με σοβαρά προβλήματα υγείας. Όπως επανέλαβε χθες ο υπεύθυνος ενημέρωσης για τον κορονοϊό λοιμοξιωλόγος κ. Τσιόδρας, ο ιός μέχρι στιγμή στη χώρα μας δείχνει να πλήττει ιδιαίτερα τους άνδρες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Με βάση τα μέχρι χθες δεδομένα στην Ελλάδα είχαμε 464 κρούσματα, με 78 εξ αυτών να νοσηλεύονται. Από τους νοσηλευόμενους οι 16 σε σοβαρή κατάσταση.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε επίσης ότι με βάση τη μεγαλύτερη κλινική μελέτη που έχει γίνει για τον κορονοϊό με στοιχεία από την Κίνα, οι άνθρωποι άνω των 70 ετών με πνευμονία είχαν πιθανότητα να πεθάνουν 8%, ενώ οι άνω των 80 ετών είχαν τον υψηλότερο κίνδυνο θανάτου από την νόσο που έφτανε το ποσοστό του 15%.Παρόμοια με την εικόνα που βλέπουμε και στην Πατρίδα μας σιγά-σιγά, με τα ποσοστά θανάτων να είναι υψηλότερα για τους άνδρες από τις γυναίκες και αφορά κυρίως σε άτομα με καρδιακά προβλήματα, διαβήτη, χρόνια αναπνευστικά νοσήματα και κακοήθειες.

Διαπιστώνεται ακόμη ότι οι 4 από τους συνολικά 7 θανάτους είναι από την ευρύτερη περιοχή των νομών Καστοριάς και Κοζάνης κοντά στα δύο χωριά που έχουν τεθεί σε καραντίνα, γεγονός το οποίο αποδεικνύει την κρισιμότητα της κατάστασης εκεί και το λόγο για τον οποίο επιβλήθηκε η απόλυτη απομόνωση των κατοίκων. Η καραντίνα προβλέπει την απαγόρευση εξόδου και εισόδου σε αυτά, ενώ θα ληφθεί μέριμνα για την τροφοδοσία και την ιατρική παρακολούθηση των κατοίκων.
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network