Κορονοϊός: Στα 464 τα κρούσματα στην Ελλάδα – Εξιτήριο έχουν λάβει 19 άτομα

Κορονοϊός: Στα 464 τα κρούσματα στην Ελλάδα – Εξιτήριο έχουν λάβει 19 άτομα
Αντιμετώπιση κρούσματος κορονοϊού Eurokinissi

Αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα με το υπουργείο και τον Σωτήρη Τσιόδρα να ανακοινώνουν 46 νέα. Συνολικά 78 άνθρωποι νοσηλεύονται, εκ των οποίων 16 διασωληνωμένοι.

Σύμφωνα με τη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας το απόγευμα της Πέμπτης, από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανέρχονται σε 46. Στους 6 έχουν φτάσει οι νεκροί στην Ελλάδα από την έναρξη της επιδημίας.

Σύμφωνα με το λοιμοξιωλόγο, ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων που έχουμε καταγράψει και έχει επιβεβαιωθεί έως σήμερα, ανέρχεται σε 464.

Από το σύνολο των κρουσμάτων τα 72 κρούσματα είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης, ήτοι 8 περισσότερα από χθες.

Από το σύνολο των κρουσμάτων οι 78 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 16 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των Πατρών. Όλοι τους παίρνουν ειδική αντιική θεραπεία ενώ η μέση ηλικία των νοσηλευομένων είναι 68. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι κοντά στα 69 έτη.

Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα, ενώ συνεχίζονται οι έλεγχοι σε εκατοντάδες δείγματα για την παρουσία του νέου ιού.

Επίσης το τελευταίο 24ωρο έλαβαν εξιτήριο άλλοι 5 Έλληνες συμπολίτες μας και συνολικά έχουν ήδη πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο 19 ασθενείς.

Οι συμβουλές προς τον γενικό πληθυσμό δεν αλλάζουν. Δεν συστήνεται έλεγχος, για ασθενείς που έχουν ήπια συμπτωματολογία και δεν ανήκουν σε ομάδα αυξημένου κινδύνου

ο Κ. Τσιόδρας επιβεβαίωσε και τον 6ο θάνατο στην Ελλάδα, του 70χρονου στην Καστοριά και εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων του κορονοϊού. Σημειώνεται πως και οι 6 ασθενείς που έχασαν τη ζωή τους ήταν άνδρες με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Στα θετικά νέα της ημέρας ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε ότι ξεκίνησε σήμερα η πρώτη πειραματική κλινική έρευνα για ένα εμβόλιο στις ΗΠΑ. θα εξετάσει 45 ανθρώπους για την ανταπόκρισή τους με αντισώματα σε διαφορετικές δόσεις του εμβολίου. Θα δίνεται σε δύο δόσεις με διαφορά 28 ημερών. Ήδη 4 εθελοντές έχουν λάβει την πρώτη δόση. Τα πρώτα αποτελέσματα της μελέτης αναμένονται σε 3 μήνες κι αυτό δείχνει ότι δεν μπορούμε να ευελπιστούμε σε μια ταχεία και μαζική παραγωγή του εμβολίου, πριν περάσει το καλοκαίρι.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ακόμη ότι είναι θετικό το γεγονός ότι υποχωρεί η γρίπη, εξέλιξη που βοηθά στην αντιμετώπιση των κρουσμάτων αφού απελευθερώνεται δυναμικό στις δομές του ΕΣΥ.

Με βάση τα δεδομένα στοιχεία από το εξωτερικό, φαίνεται πως δε διαφοροποιείται το γεγονός ότι ο Covid-19 στη συντριπτική του πλειοψηφία, θα είναι μία ήπια νόσος. Στα άτομα χωρίς κάποιο υποκείμενο νόσημα η θνητότητα παραμένει κάτω του 1% ενώ σε αυτούς με υποκείμενα είναι και 10 φορές μεγαλύτερη.

Χαρδαλιάς: “Μείνετε σπίτι”

Τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέο κορονοϊού Covid-19 ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε επιπλέον περιοριστικά μέτρα: Αναστέλλεται η λειτουργία ξενοδοχείων μέχρι το τέλος του Απριλίου. Προβλέπεται η υποχρέωση να λειτουργεί 1 ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα Περιφερειακής Ενότητας και 3 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι Σύλλογοι των Ξενοδόχων θα αποφασίσουν ποια θα παραμείνουν ανοιχτά. Από την Παρασκευή θα υπάρχει αυστηρή επιτήρηση του αν εφαρμόζεται η 14ημερη καραντίνα όσων επιστρέφουν από το εξωτερικό.

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε την ανάγκη περιορισμού των μετακινήσεων εκτός οικιών και ευχαρίστησε όσους εργάζονται για τον περιορισμό της επιδημίας, κατά κύριο λόγο τους εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα