Κορονοϊός – Εύβοια: Επαναπατρίζονται 7 Σέρβοι τουρίστες που εντοπίστηκαν θετικοί

Κορονοϊός – Εύβοια: Επαναπατρίζονται 7 Σέρβοι τουρίστες που εντοπίστηκαν θετικοί
Πευκί, Ευβοίας EUROKINISSI

Συναγερμός στη βόρεια Εύβοια μετά από τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας που έγινε σε Σέρβους τουρίστες στο Πευκί.

Στο Πευκί της Εύβοιας 7 στα 45 δείγματα, βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό μετά από δειγματοληψία που έκαναν κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Πρόκειται για Σέρβοους τουρίστες, που είναι θετικοί στον ιό αν και τελείως ασυμπτωματικοί.

Σύμφωνα με το ανάρτηση του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού, για τους θετικούς στον ιό τουρίστες, έχει πραγματοποιηθεί ιχνηλάτιση των επαφών τους, ενώ σε εξέλιξη είναι διαδικασία επαναπατρισμού.

Θυμίζουμε ότι αυτή τη στιγμή τα σύνορα είναι κλειστά για τους Σέρβους επισκέπτες και χρειάζεται συνεννόηση σε διπλωματικό επίπεδο. Ομοίως αναμένονται ενέργειες και για τη συνέχιση της ιχνηλάτησης στο Πευκί και την ευρύτερη περιοχή που διέμεναν και κινήθηκαν οι Σέρβοι τουρίστες.

Η ανάρτηση του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας

Σύμφωνα με ανάρτηση του περιφέρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού, οι άνθρωποι που διαγνώσθηκαν θετικοί στον ιό, τέθηκαν αρχικά σε περιορισμό, ιχηλατίθηκαν οι τυχόν επαφές τους ενώ ξεκίνησε η επιστροφή τους στη Σερβία.

Από τον έλεγχο των 44 δειγμάτων Σέρβων τουριστών της Βόρειας Εύβοιας που πήρε ο ΕΟΔΥ στις 9 Ιουλίου, προέκυψαν 7 θετικά στον ιό άτομα και 37 αρνητικά.

Τα άτομα αυτά, στο σύνολό τους, (όπως και τα προ ημερών 80 από την ομάδα επισκεπτών της Σερβίας που εξετάσθηκαν στις 8 Ιουλίου), τέθηκαν αρχικώς σε περιορισμό στα καταλύματά τους, ιχνηλατήθηκαν οι τυχόν επαφές τους και κατόπιν οργανώθηκε και ξεκίνησε η επιστροφή τους στη Σερβία με τήρηση όλων των πρωτοκόλλων ασφαλείας, διακριτά για τα θετικά και αρνητικά δείγματα. ΕΟΔΥ, Περιφέρεια και Δήμος απομονώσαμε, ιχνηλατήσαμε και ήδη επαναπατρίζουμε τους Σέρβους επισκέπτες της Β. Εύβοιας.

Με νηφαλιότητα, συνεργασία και γρήγορα αντανακλαστικά προστατεύουμε τη Δημόσια Υγεία, χωρίς να διαταράσσουμε την τοπική μας Οικονομία. Η Βόρεια Εύβοια, όπως και το σύνολο της Περιφέρειάς μας είναι ένας πανέμορφος, αλλά και ασφαλής προορισμός!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα