Κορονοϊός: Η αύξηση των κρουσμάτων εντείνει την ανησυχία για νέους και παιδιά

Κορονοϊός: Η αύξηση των κρουσμάτων εντείνει την ανησυχία για νέους και παιδιά
Απολύμανση σχολείου Eurokinissi

Περισσότερα από 1300 κρούσματα επιβεβαιώθηκαν από την Κυριακή στην χώρα μας, προκαλώντας περαιτέρω ανησυχία.

Περισσότερα από 1300 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού καταγράφηκαν στην Ελλάδα από την περασμένη Κυριακή μέχρι και το απόγευμα της Παρασκευής.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι δύο φορές μέσα σε αυτό το διάστημα καταγράφηκαν 269 κρούσματα, ο υψηλότερος αριθμός που έχει καταγραφεί στην χώρα μας από την έναρξη της πανδημίας.

Μέσα σε αυτή την συνολική αύξηση των κρουσμάτων είναι πλέον πιθανότερο να έχουμε θανάτους νέων ανθρώπων χωρίς γνωστά υποκείμενα νοσήματα, όπως εξήγησε ο καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενέβης, Μανώλης Δερμιτζάκης, ερωτηθείς στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για τον θάνατο του 52χρονου, χωρίς υποκείμενο νόσημα.

“Όταν έχουμε πολλά ενεργά κρούσματα θα δούμε και τις σπάνιες περιπτώσεις, άνθρωποι που ενδεχομένως έχουν κάποια σπάνια ευαισθησία, την οποία δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε και αυτή δεν εμπίπτει στον ορισμό του υποκείμενου νοσήματος, να έχουν μια πολύ άσχημη εξέλιξη όσον αφορά την νόσο”, ανέφερε.

“Είναι τραγικό αλλά με δεδομένους τους αριθμούς είναι μάλλον αναμενόμενο” πρόσθεσε, τονίζοντας παράλληλα πως όταν έχουμε τόσα πολλά κρούσματα ούτε οι νέοι προστατεύονται.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες και όσο ο Σεπτέμβριος πλησιάζει, τόσο πιο επιτακτικά τίθενται τα ερωτήματα που αφορούν στο άνοιγμα των σχολείων και τον τρόπο που αυτό θα γίνει ώστε οι μαθητές να παραμείνουν ασφαλείς.

Το πρωί της Παρασκευής, άλλωστε, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, δήλωσε πως οι μάσκες θα διατίθενται δωρεάν στους μαθητές, για όσο διάστημα χρειαστεί, αναιρώντας δήλωση της υπουργού Παιδείας, Ν. Κεραμέως, η οποία είχε κάνει λόγο για “ατομική ευθύνη”.

Μία άλλη ανησυχία που προκύπτει, είναι οι κινήσεις “αρνητών” της μάσκας, που κάνουν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο και καλούν τους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο χωρίς μάσκα, υποθέσεις για τις οποίες έχει ήδη παρέμβει εισαγγελέας.

Από την πλευρά τους, οι λοιμωξιολόγοι, εμφανίζονται αισιόδοξοι πως οι μικροί μαθητές, με την κατάλληλη καθοδήγηση από το σπίτι και τους δασκάλους τους, δεν θα δυσκολευτούν να προσαρμοστούν στην συνθήκη της μάσκας, κατά την διάρκεια του μαθήματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα