Κορονοϊός στον Ισημερινό: Εξακολουθούν τα νέα κρούσματα και οι νεκροί

Κορονοϊός στον Ισημερινό: Εξακολουθούν τα νέα κρούσματα και οι νεκροί
Ο Ισημερινός έχει χτυπηθεί πολύ από τον κορονοίό AP Photo/Dolores Ochoa

Ο Ισημερινός κατέγραψε 51 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 452 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο.

Το υπουργείο Υγείας του Ισημερινού ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι κατέγραψε τις προηγούμενες 24 ώρες 51 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 452 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Τα στοιχεία αυτά σημαίνουν ότι ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει τους 2.939 νεκρούς επί συνόλου 35.306 κρουσμάτων μόλυνσης.

Ωστόσο ο πραγματικός απολογισμός μάλλον είναι πολύ βαρύτερος. Οι αρχές παραδέχονται πως άλλοι 1.880 θάνατοι πιθανόν οφείλονταν στην COVID-19, πράγμα που δεν έχουν επιβεβαιώσει, στοιχείο που σημαίνει πως ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα ενδέχεται να πλησιάζει τα 5.000.

Επίκεντρο της πανδημίας είναι η νοτιοδυτική επαρχία Γουάγιας, όπου καταγράφονται 1.284 θάνατοι επί συνόλου 13.482 κρουσμάτων μόλυνσης. Οι περισσότεροι ασθενείς είναι συγκεντρωμένοι στην πρωτεύουσα της επαρχίας, τη Γουαγιακίλ, οικονομική πρωτεύουσα: επισήμως, τα κρούσματα μόλυνσης σε αυτή είναι 9.392.

Παρ’ όλ’ αυτά η Γουαγιακίλ, όπως και άλλες πόλεις, άρχισε προχθές Τετάρτη να χαλαρώνει τα μέτρα περιορισμού για να υπάρξει σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα