Κορονοϊός και αλληλεγγύη: Διαθέτουν δωρεάν τα σπίτια τους σε γιατρούς και νοσηλευτές

Κορονοϊός και αλληλεγγύη: Διαθέτουν δωρεάν τα σπίτια τους σε γιατρούς και νοσηλευτές
Διάδρομος νοσοκομείου. Φωτό αρχείου. shutterstock

Ενας 45χρονος επιχειρηματίας διαθέτει δωρεάν το διαμέρισμά του σε όσους γιατρούς και νοσηλευτές δεν θέλουν να έρθουν σε επαφή με τους οικείους τους. Το ίδιο κάνει κι ένας πυροσβέστης από την Αθήνα.

Την έμπρακτη αλληλεγγύη του σε όσους εργάζονται σε υπηρεσίες υγείας, «σηκώνοντας» μεγάλο βάρος για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, εκφράζει 45χρονος στη Θεσσαλονίκη διαθέτοντας διαμέρισμα για φιλοξενία.

«Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, ας κάνουμε όσοι μπορούμε, πράξεις», είναι το μήνυμα που ανάρτησε στο facebook ο Ανέστης Πανταζής, δηλώνοντας ότι διαθέτει το διαμέρισμα που έχει σε βραχυχρόνια μίσθωση, δωρεάν σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δεν θέλει να έρθει σε επαφή με τους οικείους του στο νομό Θεσσαλονίκης.

«Πήρα την πρωτοβουλία αυτή γιατί θεωρώ ότι επιβάλλεται αυτή τη στιγμή να βοηθήσει ο καθένας μας, όπως μπορεί» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 45χρονος Ανέστης Πανταζής, ο οποίος αναγκάστηκε να κλείσει τα δύο νυχτερινά μαγαζιά που διαθέτει στο κέντρο της πόλης, λόγω του κορονοϊού.

«Ωστόσο, σε αυτή τη στιγμή, πρέπει να σκεφτούμε όλους όσοι είναι στην “πρώτη γραμμή” και να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Ετσι κι εγώ, αποφάσισα να διαθέσω και να επωμισθώ τα λειτουργικά έξοδα του διαμερίσματός μου, προκειμένου να φιλοξενηθούν άνθρωποι, οι οποίοι απασχολούνται σε υπηρεσίες υγείας ή ακόμη, σε σούπερ μάρκετ» λέει ο κ. Πανταζής.

 Αν και η ανάρτηση της αγγελίας του έγινε την Κυριακήκαι έχει ήδη περισσότερες από 1000 κοινοποιήσεις, εντούτοις μέχρι στιγμής, δεν επικοινώνησε κάποιος ενδιαφερόμενος μαζί του για να κάνει χρήση του διαμερίσματος, που βρίσκεται στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Σε ανάλογη κίνηση προχώρησε κι ένας πυροσβέστης απο την Αθήνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα